Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Bo danes konec lige Nova KBM?

Nocoj ob 20. uri se bo v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu začela četrta tekma finala lige Nova KBM, ki utegne biti zadnja v letošnji sezoni slovenskih državnih prvenstev v košarki.

 

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Krka v finalni seriji z branilko naslova Petrolom Olimpijo namreč v zmagah vodi z 2:1, s tretjim zaporednim uspehom pa bi že postala nova državna prvakinja.

Na Dolenjskem bodo v vlogi favorita Novomeščani, saj so po dveh zaporednih zmagah in predvsem petkovi prepričjivi predstavi v Hali Tivoli v veliki psihološki prednosti, na svoji strani pa bodo imeli tudi bistveno več domačih navijačev.

Ljubljančani pa se v Novo mesto kljub temu ne podajajo z belo zastavo, saj si z enako močno željo želijo vrniti serijo v Ljubljano. Odločilno peto tekmo bodo nocoj skušali izsiliti z bolj agresivno in čvrsto igro, ki jih je krasila le na prvi tekmi, ko so slavili z visokih 90:69.

V finalu je na strani Krke najkoristnejši srbsko-bosanski krilni igralec Marko Jošilo (povprečno 13,3 točke, 8,7 skoka in 2,3 podaje na tekmo), na strani Olimpije pa je najbolj učinkovit ameriški krilni center Devin Oliver (13,7 točke, 7,3 skoka in 3,3 podaje).

Liga Nova KBM za prvaka, finale:

Nedelja, 27. maj:

KRKA - PETROL OLIMPIJA (20.00)

Simon Petrov, trener Krke:

"Čeprav vodimo z 2:1 v zmagah, nismo naredili še čisto nič. Rabimo še eno zmago in ključ do nje bo povsem enak kot na drugem polčasu v Novem mestu in prvem v Ljubljani. Čvrsta, nepopustljiva igra v obrambi in velika borbenost. Verjamem, da bo dvorana tokrat povsem polna, saj nam bo bučna podpora publike še kako prav prišla."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Ni še konec finalne serije. Četrto srečanje v Novem mestu moramo začeti drugače kot zadnje v Ljubljani. Predvsem moramo odigrati bolj agresivno in čvrsto."


Sorodni prispevki:

Prerojena Krka le še zmago oddaljena od dvojne krone

Share

Komentarji   

 
0 #1 . 21:10 27-05-2018
Nešportna za Dino *******? Suci moji, je li to moguće? Nebo se otvorilo.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik