Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Državne prvakinje našle novo nosilko igre

Iz ženskega košarkarskega kluba Celje so nam sporočili, da so končali sodelovanje z najkoristnejšo igralko svoje članske ekipe, ob enem pa že razkrili ime njene zamenjave.


(foto: arhiv Chatrice White)

Kljuko vrat športne dvorane Gimnazije Celje - Center si bosta izmenjala ameriška centra Oderah Chidom in Chatrice White.

Whitova, ki je v primerjavi s Chidomovo enajst mesecev mlajša (21 let) in tri centimetre nižja (190 cm), se je zadnje štiri sezone kalila v najmočnejši diviziji severnoameriške študentske košarkarske lige NCAA.

V njej je imela najboljše povprečje v sezoni 2015/16, ko je v povprečno 32 minutah na srečanje za univerzo Illinois dosegala 18,7 točke, 9,3 skoka, 2,1 blokade, 1,6 pridobljene žoge in 1,4 podaje, v minuli sezoni pa je pri univerzi Florida State v povprečno 23 minutah na tekmo beležila 9 točk, 7,6 skoka, 1,6 blokade, 0,8 pridobljene žoge in 0,6 podaje.

Chidomova je v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva odigrala 16 tekem, v povprečno 28 minutah pa dosegala 17,1 točke, 10,1 skoka, 3,8 izsiljene osebne napake, 3 blokade, 2,8 pridobljene žoge in 2,3 podaje.

»Prepričan sem, da nam bo Chatrice s svojimi telesnimi predispozicijami in s svojim košarkarskim znanjem prinesla potrebno čvrstino in stabilnost pod obročem. Lahko smo ponosni, da je igralka, ki prihaja iz tako ugledne univerze ter je z ameriško reprezentanco do 19 let osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, za svoj prvi evropski klub izbrala ravno Celje. Po vseh podatkih, ki smo jih pridobili, gre tudi za odlično in korektno osebo, tako da sem prepričan, da se bo v našo ekipo zelo dobro in hitro vključila,« je o svoji novi varovanki povedal trener Damir Grgić.

Sorodni prispevki:

Celje z vsakim letom bližje Olimpiji

Share

Dodaj komentar

Iskalnik