Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Pred domačo tekmo s Španijo kar 21 kandidatov

Selektor slovenske moške članske reprezentance Radovan Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za nastop na zadnjih dveh tekmah prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019.

(foto: FIBA)

Trifunović je za domači tekmi s Španijo in Črno goro, ki se bosta v areni Stožice odigrali 28. junija in 1. julija, vpoklical kar 21 košarkarjev.

"Rado" si želi pomoči Jake Blažiča, Vlatka Čančarja, Žige Dimca, Luke Dončića, Tadeja Fermeta, Gregorja Hrovata, Jana Kosija, Mihe Lapornika, Jurija Macure, Blaža Mahkovica, Blaža Mesička, Eda Murića, Alekseja Nikolića, Klemna Prepeliča, Anthonyja Randolpha, Matica Rebca, Luke Rupnika, Žana Marka Šiška, Gašperja Vidmarja, Luke Vončine in Saše Zagorca.

Vsi, razen Dončića, Fermeta, Kosija, Macure, Mesička, Nikolića in Randolpha, so v letošnjih kvalifikacijah že oblekli dres slovenske izbrane vrste.

Evropski prvaki v skupini A z dvema zmagama in porazoma trenutno zasedajo drugo mesto. Vodilno mesto je v rokah še zmeraj neporaženih Špancev, Črnogorci so z eno zmago in tremi porazi tretji, Belorusi pa so z enakim izkupičkom četrti oziroma zadnji.

V drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo se bodo iz vsake od osmih skupin uvrstile prve tri reprezentance.

»Čez dober mesec igramo prvo tekmo v tretjem kvalifikacijskem oknu. Pred nami sta obračuna s Španijo in Črno goro na domačem terenu. Tega izziva se zelo veselimo in upamo na številno ter glasno podporo naših zvestih navijačev. Na seznam za tretje okno smo si želeli priključiti tudi Martina Kramplja in Mateja Kavaša, ki igrata v ZDA, a sta žal oba poškodovana. Širši seznam v primerjavi s februarskim ciklom ni bistveno spremenjen. Vsem igralcem, ki še tekmujejo v končnicah državnih prvenstev, želimo veliko športne sreče in uspehov, preostalim pa zaslužen počitek. Želimo si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi,« je ob razkritju seznama dejal selektor Slovenije Radovan Trifunović.

Sorodni prispevki:

VIDEO: Belorusija v zadnjih sekundah ugnala Slovenijo

VIDEO: Slovenija do prve zmage v gosteh

Zmagoviti niz Slovenije končala Španija

VIDEO: Slovenija brez težav do prve zmage

Share

Komentarji   

 
-4 #5 Kosi 19:00 31-05-2018
Za kosija pravijo da je borben... zame še to ni gledal tekme vsako napako ko naredi se smeje.. fant ni dorasel 1.slo ligi vi ga dajete v reprezntanco žalosžno KZS
Citat
 
 
-5 #4 . 10:25 28-05-2018
Kako je lahko Jan Kosi vpoklican glede na to da je imel zelo slabo sezono?
Citat
 
 
+11 #3 sportnik 20:30 27-05-2018
Res je.
In to je tudi ena od resnic o Udriha, katerega veliko ljudi žali, večina težav pa v resnici izvira iz zveze in forsiranja nekaterih igralcev, kot je Lakovič.

Dokler bodo takšni ljudje na zvezi, se bo zgodilo še več Udrihov.
Citat
 
 
+9 #2 Rado 11:15 27-05-2018
Res je Sportnik interesi ,kuhinja , tudi v mladinski repki-kuhinji so ze skuhal.
Citat
 
 
+25 #1 sportnik 16:26 26-05-2018
Se bojim, da Dončiča ne bo in bomo s tako ekipo 2x poraženi in bo EU prvak ostal brez svetovnega prvenstva!!!
Udriha, ki ga sedaj močno rabimo pa Rado ne sme vpoklicat, čeprav bi on rad, a mu zveza ne dovoli, kar je že znana zgodba.
Tudi vsi vemo, da so Ferme, Špan in Bratož boljši igralci kot Rebec in Šiško, a ima zveza ponovno svoje interese, kot v časih Lakoviča, ko niso Udriha želeli.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik