Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Bodo gostitelji slavili tudi na tretji tekmi?

Danes ob 18. uri bo v Hali Tivoli na sporedu tretji obračun finala lige Nova KBM, v katerem sta Petrol Olimpija in Krka tudi po dveh odigranih tekmah še zmeraj povsem izenačeni.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Na prvem srečanju so namreč slavili Ljubljančani (90:69), na drugem pa Novomeščani (80:78), tako da bo zanimivo spremljati, če se bo trend zmagoslavij gostiteljev nadaljeval tudi na tretjem dvoboju.

Varovanci Zorana Martića so si zmago zagotovili z boljšim metom iz igre (51:34 %) in skokom (50:33) ter več razpoloženimi igralci, izbranci Simona Petrova pa so pred domačimi navijači slavili predvsem po zaslugi povečane enakovrednosti v skoku (37:37) in bolj zbrane igre v končnici.

Na strani Krke je bil na prvih dveh finalnih tekmah obakrat najkoristnejši igralec center Žiga Dimec (na prvi je zbral 13 točk, 8 skokov, 7 izsiljenih osebnih napak, 2 ukr. žogi in 1 podajo, na drugi pa 17 točk, 8 skokov, 4 izs. os. nap. in 1 blokado), pri Olimpiji pa je bil prvo tekmo najbolj učinkovit ameriški krilni center Devin Oliver (15 točk, 7 skokov, 4 podaje in 2 izs. os. nap.), drugo tekmo pa slovenski organizator igre Jan Špan (15 točk, 7 podaj, 3 skoki in izs. os. nap. ter 1 blokada).

Liga Nova KBM za prvaka, finale:

Petek, 25. maj:

PETROL OLIMPIJA - KRKA (18.00)

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Zahvaljujemo se navijačem, ki so nas podprli na tekmi v Novem mestu. Na tretji tekmi finala v Hali Tivoli bomo naredili vse, da se jim oddolžimo z zmago."

Simon Petrov, trener Krke:

"V torek smo pokazali, na kakšen način lahko pridemo do zmage. Samo s čvrsto igro v obrambi in preprečitvijo njihovega skoka. Želim si, da bi energijo in zbranost iz drugega polčasa pokazali tudi na tekmi v Tivoliju."


Sorodni prispevki:

Krka podaljšala finale na vsaj štiri tekme

Finale bolje začeli aktualni prvaki

Share

Komentarji   

 
+2 #2 Spanoulis 20:30 25-05-2018
Kak paket...
Citat
 
 
-4 #1 Klemz 16:10 25-05-2018
Ajde zmaji! Zmaga je vaša!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik