Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Pri vlečnem konju gorenjske košarke že kujejo nove načrte

Najmanjši kraj med slovensko košarkarsko elito je v letošnji sezoni dosegel nekaj mejnikov, ki košarkarski klub Šenčur Gorenjska gradbena družba postavljajo v širši vrh slovenske klubske košarke.

(foto: KK Šenčur)

Košarkarski klub je pod vodstvom Aleša Puharja in Janka Sekneta marsikdaj doživel opazko o kratkem roku trajanja, včasih je bila tema o majhnosti kraja vse preveč dolgotrajna. Po letošnji uspešni sezoni pa je čutiti spoštljivo mnenje o klubu, ki je pokalno tekmovanje zaključil na drugem, državno prvenstvo pa na šestem mestu.

Uspešna sezona je bila plod dobrega kadrovanja v lanskem poletju, veliko zaslug za zgodovinsko sezono pa je ima tudi umirjeni, 49-letni Rečan Rade Mijanović. Slednji bo delo v Šenčurju nadaljeval, bržkone z vsaj tako močno zasedbo kot v minuli sezoni, ko je denimo ugnal oba finalista državnega prvenstva.

»Mislim, da smo upravičili zaupanje in pričakovanja vodstva kluba, navijačev in pokroviteljev. Želim si malce daljšo klop, pa čeprav je bila le ta v minuli sezoni kakovostno sestavljena, le da so nas vseskozi mučile poškodbe Gorjanca, Varagića in Novaka, ki naj bi nadomestili nosilce igre. Seveda je bilo nosilcema Paviću in Muriću težje, vmes pa sta bila, vsak po mesec dni, odsotna še Pavković in Rizvić. Z dobrimi igrami smo si vsekakor pridobili večje spoštovanje od vseh, ki delajo v slovenski košarki. Delujemo postopoma in premišljeno, zato lahko še napredujemo. Do konca junija bomo trenirali in preizkušali nove igralce.«

Po minutaži in strelski učinkovitosti so bili v ospredju Dino Murić (povprečno 32 minut in 16,5 točke na tekmo), kapetan Smiljan Pavić (29 minut in 14,3 točke), Bosanec Ramo Rizvić (31 minut in 12,6 točke), Jan Rebec (26 minut in 10,5 točke) in Srb Miljan Pavković (22 minut in 7,6 točke).

Šenčurjev udarni dvojec sta tvorila Pavič, ki je bil celo najkoristnejši košarkar rednega dela lige Nova KBM (povp. indeks 20,9), in Murić (8. MVP rednega dela), medtem ko je bil Rebec eden vidnih in najbolj atraktivnih igralcev v ligi Nova KBM.

Poleg članske ekipe so napredovale tudi mlajše selekcije, ki bodo prihodnjo sezono v kategorijah U13 in U17 naskakovale rekordne uvrstitve. Ambiciozno, a še vedno neprofesionalno vodstvo kluba vodi neutrudni Aleš Puhar, ki se zaveda postopnega učenja innapredka.

»Čestitam igralcem in trenerskemu štabu za letošnjo sezono. Za prihodnjo sezono računamo na daljšo klop, kar pomeni, da ostajamo ambiciozni. Vsaka nova sezona je za nas kot višji razred v šoli, ki ga želimo čim bolje zaključiti. Večje aktivnosti našega sponzorja nam omogočajo napredek. Napredek pa je bil viden na vseh ravneh kluba. Klubi se spoštujemo, moti me le odnos košarkarske zveze in tudi sodnikov, kjer se opazijo razlike med klubi. To moramo preseči, kajti le tako bomo vsi skupaj napredovali.«

Manj posrečeno, čeravno rezultatsko pričakovano, je bilo sodelovanje v mednarodnem pokalu Helios Alpe Adria. Šenčurjani so se iz skupinskega dela tekmovanja uspešno prebili, v četrtfinalu pa nato morali priznati premoč novopečenim slovaškim prvakom, Levickim Patriotom, ki jih vodi Teo Hojč.

Ob dobrih igrah in ravno takšnih rezultatih pa je nastopanje Šenčurja v tem tekmovanju za naslednjo sezono vprašljivo. Tekem je enostavno preveč, ob vse pogostejših poškodbah pa se število zdravih igralcev drastično zmanjšuje.

»Tekme si sledijo ena za drugo in v tem tekmovanju priprav na tekmeca praktično ni. Nezadovoljni smo tudi z delom sodnikom, zaradi katerih se nevarnosti poškodb večajo. Morali bom tehtno premisliti. Z letošnjimi uspehi smo navdihnili mnoge. Smo vlečni konj gorenjske košarke, povečali smo prepoznavnost kraja, navijače imamo odlične, ljudje v klubu pa so delavni in pošteni. Upam, da bo glavni sponzor ostal naš največji prijatelj,« je svoje dodal še predsednik kluba Janko Sakne.

Share

Komentarji   

 
+9 #12 vile mile 16:34 19-05-2018
gospod puhar, vlozite kak evro v mladinski pogon, roner in ostali so poden. Ne more bit roman horvat vodja mladinskega pogona, ker ne dela nic. denar ki ste ga dali koljevicu bi porabili za mladinski pogon
Citat
 
 
-8 #11 Poznavalec 22:04 18-05-2018
Saj vsa čast Sencurjanom da so tako visoko. Ampak toliko zapraviti v vseh teh letih je pa tudi nesmiselno. Res ne delajo z mladimi imajo slab trenerski kader in ko bo glavni sponzor zaprl pipco bo klub spet v 4 ligi. Denar imate porabite ga pametno ne pa kupovat odslužene igralce trener Mijanovic zna odlično delati z mladimi.
Citat
 
 
+5 #10 Godlar 20:19 18-05-2018
Kaj samo nakladate.pridite rajs kdsj pomagat ne oa fa samo ljubo fovsijo zganjate.bi morav biti triglav prvi klub na gorenskem samo fokler bo frenk tam se folgo nebo dobre clznske ekip
Citat
 
 
+11 #9 . 14:52 18-05-2018
Letos so imeli veliko srečo pri sestavi ekipe, da so dosegali tako dobre rezultate. Težko bodo ponovili takšno sezono kot so jo imeli letos. Veliko tekem so reševali igralci sami ne trener Mijanović. Trener se je preveč zanašal na stare igralce kar se je na koncu poznalo pri utrujenosti. Če bi Rade malo več menjal bi lahko dobili še kakšno tekmo več. Izgubil je dobljeno tekmo z Rogaško in pa porazen prvi polčas v Heliosu to sezono, če bi dobil te tekme bi bili lahko v ligi za prvaka.
Citat
 
 
-1 #8 Ja 13:42 18-05-2018
Ja
Citat
 
 
+8 #7 Sencur 13:42 18-05-2018
Sencur ima mladince uvrscene na zadno mesto v celi sloveniji, trenerji vodstvo nobeden nezna delati z mladini, najslabsi mladinski pogon v sloveniji. Nepomaga denar ce neznas delati z mladimi. Klub z najvec zavrzenimi igralci v sloveniji, vsi po mladinski selekciji zaklucijo z igranjem kosarke...
Citat
 
 
+2 #6 . 13:10 18-05-2018
Kako pa je z ekipo? Kdo bo ostal in ali so že kakšne nove okrepitve na vidiku?
Citat
 
 
+3 #5 Primož 13:01 18-05-2018
Ja seveda Kranjski triglav je itak najboljši, če verjameš t.i. Gorenc. Nimate za burek!
Citat
 
 
+2 #4 Slovenia 1st 11:43 18-05-2018
Bravo Šečur. Majhen kraj velikiega srca. Ste pozitiven zgled vsem manjšim krajem v Sloveniji in širše. Vsa vam čast.
Citat
 
 
+8 #3 Gorenc 11:18 18-05-2018
Dajte si nehat metati pesek v oči. Kako ste vlečni konj gorenjske košarke ko pa je to popolnoma umetna ekipa. V vseh letih niste naredili enega samega igralca. Mladi gorenjski perspektivni igralci pa se še vedno odločajo za Triglav ki je letos pokazal da se da z skupnimi močmi veliko narediti v mlajših selekcijah. Trenerji so smešni. Gledalcev imate komaj za vzorec in če ne bi bilo predsednika pa člana uprave ki vneto tolceta po bobnu bi človek mislil da je v gledališču. Šenčur ni bil in nebo nikoli košarkarsko mesto.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik