Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celje le še zmago oddaljeno od ubranitve naslova

Ekipa Cinkarne Celja je na dobri poti, da še sedmo sezono zapored naslov državnega prvaka osvoji brez poraza v finalu. Na dvajseti finalni tekmi s Triglavom je namreč dosegla še 20. zmago in bo imela tako v petek priložnost, da pred domačimi navijači vknjiži še 14. domačo zvezdico.

(foto: ŽKK Cinkarna Celje)

Tekma v Kranju je postregla z bolj izenačeno igro, kot je bila na prvem obračunu v Celju. Kranjčanke so sicer na tekmi vodile le enkrat, pri izidu 3:2, a so na uvodu vztrajno dihale za ovratnik Celjankam, ki so po 5. točki kapetanke Larise Ocvirk prvo četrtino dobile z 48:29.

Srečanje je odločila druga četrtina. Pri izidu 23:28 so Štajerke v njej namreč naredile delni niz 13:0 (Anđela Delić 4, Aleksandra Krošelj 3, Oderah Chidom, Ocvirk in Iva Slonjšak 2) in prednost s 5 povečale na 18 točk (23:41), Gorenjke pa so se v preostalem času na manj kot 8 točk približale šele 13 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom, ko je Urška Žibert s svojo tretjo trojko postavila končni rezultat tekme (62:69).

Na strani Celja, ki je zbralo 10 skokov več (40:30), sta se za najkoristnejši igralki izkazali Larisa Ocvirk (12 točk, 11 skokov, 4 izs. os. napake, 3 ukr. žoge in 1 podaja) in Američanka Oderah Chidom (14 skokov, 9 točk, 5 izs. os. napak, 4 blokade in 2 ukr. žogi), na strani Triglava, ki je imel boljši met iz igre (43:37 %), pa sta bili najbolj učinkoviti Maruša Seničar (10 skokov, 9 točk, 2 podaji ter 1 ukr. žoga in izs. os. napaka) in Urška Žibert (22 točk, 7 izs. os. napak, 4 skoki in 3 podaje).

Morda že odločilna tretja tekma finala bo v Celju na sporedu v petek ob 18. uri.

1. SKL za ženske, finale:

Torek, 15. maj:

TRIGLAV - CINKARNA CELJE 62:69 (19:22, 10:26, 11:7, 22:14) [0:2]

Žibert 22, Abramovič 16, Seničar in Jakobčič 9; Slonjšak 19, Krošelj 13, Ocvirk 12.

STATISTIKA

Ernest Novak, trener Triglava:

"Odigrali smo zelo dober drugi polčas, predvsem kar se tiče energije in želje. Vendar en polčas proti ekipi kot je Celje ni dovolj. Pokazali smo na kakšen način lahko igramo proti njim in za tekmo v Celju se bo morala priključiti še kakšna igralka."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Čestitam mojim košarkaricam za zmago. Na tekmo smo bili dobro pripravljeni. Na začetku srečanja smo igrali s premalo energije, v drugi četrtini pa zadeve postavili na svoje mesto. Na koncu smo zdržali pritisk Kranjčank in prišli do pomembne zmage v gosteh."


Sorodni prispevki:

Kranj v pričakovanju druge tekme finala

Pokalne zmagovalke neprepoznavne na prvi tekmi finala državnega prvenstva

Share

Dodaj komentar

Iskalnik