Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Kranj v pričakovanju druge tekme finala

V slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarice se bo finale med Triglavom in Cinkarno Celjem danes nadaljevalo z drugo tekmo, ki se bo v kranjski dvorani Planina pričela ob 19. uri.


(foto: KZS)

Na prvi tekmi v Celju so prepričljivo zmago slavile Celjanke, ki so Kranjčanke po vseh štirih dobljenih četrtinah odpravile s kar 33 točkami razlike (78:45).

Branilke naslova so bile od pokalnih zmagovalk boljše predvsem pri metu za dve točki (22/31 oz. 71 % proti 9/33 oz. 27 %) in metu iz igre (30/57 oz. 53 % proti 15/54 oz. 28 %), pomembno vlogo pri poteku srečanja pa so odigrale tudi izgubljene žoge (14:22).

Na prvem finalnem srečanju je pri Celju blestela 21-letna hrvaška krilna igralka Iva Slonjšak, ki je ob kar 89-odstotnem metu za dve točki dosegla 28 točk, 6 izsiljenih osebnih napak, 4 skoke in 3 podaje, pri Triglavu pa je bila najbolj učinkovita 24-letna branilka Urška Žibert, ki je zabeležila 11 točk, 6 izsiljenih osebnih napak, 5 podaj in 3 skoke.

1. SKL za ženske, finale:

Torek, 15. maj:

TRIGLAV - CINKARNA CELJE (19.00)

Ernest Novak, trener Triglava:

"Druga tekma, nova zgodba. Dejstvo je, da smo na prvi tekmi pokazali precej manj kot smo sposobni. Igrali smo v krču in to je potrebno spremeniti. Igramo v domači dvorani in upam, da bomo bolj samozavestni kot smo bili v Celju."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Dejstvo je, da se nahajamo v zelo dobri formi in smo samozavestni pred nadaljevanjem finalne serije. Tekmo v Kranju si želimo odigrati na enak način kot sobotno v Celju. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka. Pričakujemo velik odpor s strani Triglava, vendar pa na tekmo odhajamo odločno in samozavestno."


Sorodni prispevki:

Pokalne zmagovalke neprepoznavne na prvi tekmi finala državnega prvenstva

Share

Dodaj komentar

Iskalnik