Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V ponovitvi finala znova uspešnejši Trboveljčani

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje se je minuli vikend končala izredno zanima tretja sezona. V prijetno zapolnjeni športni dvorani Osnovne šole Trbovlje je prvak drugič zapovrstjo postala ekipa Oskar Trbovlje, ki je v razburljivem finalu ugnala Mair Team.

(foto: Studio Arnola)

Trboveljčani so v ponovitvi lanskoletnega finala Zagorjane ugnali s tesnih 82:81, naslov pa so ubranili v zadnjih desetih sekundah tekme, ko so gostje zgrešili met za zmago.

Tako kot v lanskem, je bil tudi v letošnjem letu za najkoristnejšega igralca finala okronan Blaž Božjak, ki je lani dosegel 24, letos pa pristavil še 3 točke več.

Pri poražencih je največ točk (33) dosegel Edin Jasenčić, ki je še tretjo sezono zapored osvojil naziv najboljšega strelca tekmovanja.

Pred finalom se je odigrala še tekma za končno tretje mesto, na kateri so prevladali hrastniški Barbari, ki so po kar 25 točkah Robija Deželaka Veterane laškega Zlatoroga premagali s 63:53.

V tretji izvedbi Košarkarske rekreativne lige Zasavje je sodelovalo 11 moštev, odigranih pa je bilo 63 tekem.

»Košarkarska rekreativna liga Zasavje se za kratek čas poslavlja, a brez skrbi, vrnemo se jeseni, boljši in še močnejši. V treh sezonah smo se naučili ogromno, vendar je prostora za napredek še dovolj. Opažamo tudi velik napredek pri ekipah, kar nas zelo veseli. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli da smo uspešno izpeljali že tretjo sezono tekmovanja. Posebna zahvala gre Občini Trbovlje, županji Jasni Gabrič in njenim sodelavcem, ki nas podpirajo že od samega začetka. Srčna hvala in gremo Knapi!«, je ob koncu še ene uspešne sezone povedal idejni vodja lige in predsednik športnega društva Knapi, Anže Medvešek.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje:

Sobota, 21. april:

Finale:

OSKAR TRBOVLJE - MAIR TEAM 82:81

Oskar Trbovlje: Božjak 27, Perko 16, Cestnik, Hribšek in Radak 9, Grešak 8, Tominšek 4, Guzej, Vran.

Mair Team: Jasenčić 33, Kosin 24, Prašnikar 8, Štibernik 6, Roglevski 4, Tomažič 3, Meško 2, Jere 1, Krznarić, Vozel, Tomšič, Zajc, Bergant, Kolenc.

Kot se za finalne tekme spodobi, je tudi ta postregla z najboljšim. V tekmo je bolje krenil Mair Team in si že na začetku priigral 11 točk prednosti, Trboveljčani pa so ga do konca prve četrtine ujeli.

Sledila je serija točk Oskarja, ki je s spremembo igre prešel v vodstvo in sredi druge četrtine vodil že za 15 točk, polčas pa so dobil z 11 točkami razlike. V tretji četrtini so se Zagorjani prebudili in na krilih Edina Jasenčića prišli le na 4 točke zaostanka. 

Sledila je izjemna zadnja četrtina, v kateri so sprva pobudo prevzeli Zagorjani, še 38 sekund pred koncem tekme vodili za 5 točk, potem pa je ob prekršku trojko zadel Marko Radak in z dodatnim prostim metom Oskarja približal na le točko zaostanka.

Sledil je neuspešen napad Mair Teama in uspešno izveden protinapad Oskarja, ki je tako dobrih 20 sekund pred koncem vodil za 1 točko. Po zgrešenem metu Jureta Prašnikarja si je z nebeškim skokom žogo priboril MVP finala Blaž Božjak, nad katerim so Zagorjani 10 sekund pred koncem storili prekršek in ga poslali na črto prostih metov. Božjak je oba prosta meta sicer zgrešil, a se to Oskarju ni maščevalo, saj je pri Mair Teamu v zadnjem napadu Martin Kosin zgrešil met za zmago.

Tekma za 3. mesto:

BARBARI - ZLATOROG VETERANI 63:53

Barbari: Deželak Robi 25, Tušek 14, Deželak Rok 12, Golotič 6, Otopal 5, Majes 1, Tilinger, Hasanović.

Zlatorog Veterani: Cizej 16, Uršič 13, Blagotinšek 11, Blatnik Ž. in Pajnič 6, Lapornik 1, Košak, Sadar.

Tudi v tekmi za tretje mesto smo si lahko ogledali zelo zanimivo srečanje. Ekipi sta se vseskozi izmenjavali v vodstvu in polčas končali z izzenačenim rezutatom. Tudi tretja četrtina se je nadaljevala v istem slogu, končala pa se je z manjšo prednostjo Barbarov, za kar je poskrbel razpoloženi Robi Deželak

Nekje na polovici zadnje četrtine tekme so si Barbari priigrali malce višjo prednost in tekmo, kljub nekaj nervoznim vložkom, mirno pripeljali do konca in tako osvojili končno 3. mesto.

Sorodni prispevki:

Bo podcenjenim asom uspelo ugnati favorite?

Share

Dodaj komentar

Iskalnik