Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Bo podcenjenim asom uspelo ugnati favorite?

V Košarkarski rekreativni lige Zasavje se bo v soboto odvilo zadnje dejanje letošnje sezone. V velikem finalu se bosta udarili ekipi Oskar Trbovlje in Mair Team, na tekmi za končno tretje mesto pa se bodo pomerili Veterani Zlatoroga in Barbari.

(foto: Studio Arnola)

Finalista tretje sezone sta se v finalu srečala že lani, z nazivom prvaka pa so se okitili Trboveljčani, ki so Zagorjane precej suvereno premagali z 82:67.

Gaj Krznarič si pred obračunom želi, da bi Mair Teamu v drugo vendarle uspelo ugnati velike favorite, a se hkrati zaveda, da bo to vse prej kot lahko.

»V novo sezono smo vstopili brez velikih pričakovanj, kar so pokazale tudi tekme na začetku sezone.Tekom sezone smo stopnjevali formo in ekipi priključili se enega igralca in se nekako, kljub temu, da nismo bili favoriti, prebili do finala, kjer se bomo pomerili z aktualnim zmagovalcem lige, kar nam daje dodatno motivacijo. Za nas je Oskar vsekakor velik favorit, kar dokazujejo s svojimi rezultati. Mi se bomo pač borili po najboljših močeh in naj boljši zmaga v lepem in fer finalu,« je povedal Krznarič, njegov nasprotnik Blaž Božjak, ki je bil lani po kar 24 doseženih točkah izbran za najkoristnejšega igralca finala, pa je dejal:

»Lanska sezona se je končala idealno, seveda z zmago v ligi KRLZ. Kot veste, ni nič težjega kot ubraniti naslov, ampak naš cilj je še vedno jasen in še vedno si želimo v soboto na derbiju dvigniti največji pokal. Že na začetku sezone smo imeli malce smole, saj se nam je poškodoval novi igralec, ki smo ga pripeljali v prestopnem roku. Za nameček pa je bil naš drugi najboljši strelec lanskega leta celotno sezono službeno odsoten. Tretja sezona v tej ligi se mi zdi, sodeč po tekmah, najmočnejša do sedaj. Vidi se napredek pri vsaki ekipi, najbolj pa uigranost ekip. Nobena tekma ni bila lahka, do finala smo se morali precej namučiti. Čestitke tudi Mair Teamu za uvrstitev v drugo zaporedno finale. Mislim, da bo derbi res zanimiv, tako za igralce kot tudi za gledalce. Zato vljudno vabljeni od 17. ure dalje v OŠ Trbovlje!«

Tekma za tretje mesto se bo, kot že rečeno, začela ob 17. uri, finale pa bo na sporedu ob 19. uri. Se vidimo!

Share

Dodaj komentar

Iskalnik