Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Mlade Slovenke iz boja s Hrvaticami in Črnogorkami odnesle tri medalje

Minuli vikend se je v Ljubljani odvijal zaključni turnir mednarodne lige WABA za dekleta do 15 in 17 let, štiri slovenske ekipe pa so posegle po treh žlahtnih odličjih.


(foto: Gojko Kusić)

V kategoriji starejših pionirk so se pomerili branilka naslova Akson Ilirija, Ježica, Triglav in hrvaška Trešnjevka 2009, prvakinje pa so znova postale Ilirijanke, v kategoriji kadetinj pa so se srečali Cinkarna Celje, Akson Ilirija, branilka naslova Trešnjevka 2009 in črnogorska Lovćen Budućnost, prvakinje pa so znova postale košarkarice Trešnjevke.

Ilirija je na poti do naslova premagala Ježico (68:62; statistika) in Trešnjevko (102:85; statistika), Trešnjevka pa Ilirijo (100:72; statistika) in Lovćen Budućnost (55:72; statistika).

Bronasti odličji pa so Sloveniji priborile starejše pionirke Ježice in kadetinje Ilirije, ki so na tekmi za končno tretje mesto ugnale Triglav (63:51; statistika) oziroma Cinkarno Celje (77:83; statistika).

Pri starejših pionirkah so bile v najboljšo peterko postavljene Ana Vita Mićunovič (Akson Ilirija), Tara Pulević (Akson Ilirija), Marta Ostojić (Trešnjevka 2009), Anja Dragar (Ježica) in Zoja Štirn (Triglav), najboljša strelka turnirja pa je bila Sara Garić (Akson Ilirija).

Pri kadetinjah pa so se v najboljšo peterko uvrstile prva strelka turnirja Maja Draganić (Akson Ilirija), Maša Ocvirk (Cinkarna Celje), Dragana Živković (Lovćen Budućnost), Nika Muhl (Trešnjevka 2009) in Marta Savić (Trešnjevka 2009).

Share

Dodaj komentar

Iskalnik