Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ime drugega finalista znano šele po dveh podaljških

V Košarkarski rekreativni lige Zasavje sta postala znana obe finalista tretje sezone. Branilca naslova Oskar Trbovlje bo s prestola skušal izriniti lanskoletni finalist Mair Team.


(foto: Studio Arnola)

Zagorjani so namreč v drugem polfinalnem paru s 73:71 izločili prvake krstne sezone Barbare in se bodo tako v finalu še drugo sezono zapored pomerili s Trboveljčani.

Nadvse izenačen dvoboj med Mair Teamom in Barbari je bil odločen šele po dveh podaljških, za poraz Hrastničanov pa je bilo v največji meri krivo dejstvo, da so slednji morali zaradi težav z osebnimi napakami zadnjo minuto tekme igrati le s štirimi igralci.

Zadnji tekmovalni dan tretje sezone Košarkarske rekreativne lige Zasavje bo potekal v soboto, 21. aprila. Ob 17. uri se bodo za tretje mesto najprej spopadli Veterani Zlatoroga in Barbari, veliko finale pa bo na sporedu ob 19. uri.

Vljudno vabljeni na tribune športne dvorane Osnovne šole Trbovlje! Vstopnine ni!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, polfinale:

Četrtek, 12. april:

BARBARI - MAIR TEAM 71:73

Barbari: Golotič in Tušek 18, Deželak Robi 12, Otopal 8, Deželak Rok 7, Majes in Hasanović 3, Berčon 2.

Mair Team: Kosin 28, Roglevski 13, Jasenčič 11, Štibernik 10, Jere 6, Tomažič 3, Prašnikar 2.

Tekmo so zelo dobro začeli nekoliko starejši in izkušenejši Hrastničani, ki so po prvi četrtini vodili za 5 točk. Na tekmo so prišli močno oslabljeni, bilo jih je le devet, po petih minutah igre pa je bil na njihovi strani, zaradi nešportne poteze, izključen še Berčon, tako da so preostanek tekme nadaljevali z le osmimi igralci.

Kljub temu pa jih to ni ustavilo. Drugo četrtino so odigrali še bolje in držali konstantno razliko pred Mairovci, ki so kljub dobri igri težko lovili Hrastničane. V drugem polčasu so Zagorjani stopnjevali svojo igro in počasi manjšali zaostanek za Barbari. Po 30 minutah je njihova prednost znašala le še 4 točke.

V zadnji četrtini je sledil preobrat Mair Teama, ki je pred slabimi petimi minutami pred koncem prišel na 3 točke prednosti. Barbari se kljub temu niso vdali in so kljub utrujenosti vztrajno sledili svojim tekmecem.

Zagorjani so pol minute pred koncem povedli za 3 točke, vendar zimzeleni Tušek še ni rekel zadnje. Dvaindvajset sekund pred koncem srečanje je zadel trojko za izenačenje. Mair Team je imel še možnost za zadnji napad, vendar ni prišel do izdelanega meta in sledil je prvi podaljšek.

V njem smo na obeh straneh videli zelo dobro obrambo, zaradi katere sta imeli obe ekipi kar nekaj težav z napadom, tako da nobena od njih ni uspela narediti prednosti. Zagorjani so imeli še en napad za zmago, vendar se jih je žoga nesrečno zakotalila z obroča in nagrajeni smo bili s še drugim podaljškom.

V njem so imeli oslabljeni Barbari že kar nekaj težav z osebnimi napakami, tako da so zadnjo minuto tekme odigrali z le štirimi igralci. Mair Team je to izkoristil v svoj prid in v zadnji minuti podaljška naredil prednost 4 točk, ki je bila za močno utrujene Barbare tokrat prevelik zalogaj.

Četrtek, 5. april:

OSKAR TRBOVLJE - ZLATOROG VETERANI 96:87

POROČILO TEKME

Share

Dodaj komentar

Iskalnik