Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

FOTO+VIDEO: Cerknica v vitrino dodala novo lovoriko

Minuli vikend se je v Domžalah končala druga sezona rekreativne košarkarske lige K40, v kateri smo pozdravili nove prvake. Šampionski pokal so visoko v zrak dvignili košarkarji Cerknice, ki so v velikem finalu ugnali lanskoletne finaliste iz Ihana.

(foto: Andras Oravecz)

Cerkničani so Ihančane v športni dvorani Domžale porazili s 86:71 in se tako v ligi K40 pred približno 120 navijači zasluženo razveselili še 17. zmage in svojega prvega naslova prvaka.

Tekmo so z odličnim metom z razdalje odprli Cerkničani, ki so si že v uvodnih minutah priigrali dvomestno prednost in na prvi krajši odmor odšli z naskokom 8 točk.

Druga četrtina je bila izredno izenačena. Ihančani so zaostanek znižali na 5 točk, nato pa so gostje v zaključku prvega polčasa z uspešnimi meti za tri točke poskrbeli, da je vodstvo pred drugim delom srečanja ostalo v njihovih rokah (35:46).

Drugi polčas je na obeh straneh postregel z agresivno obrambo in dobrimi meti z razdalje. Gostitelji so se znova približali, tokrat na vsega 2 točki, gostje pa so zopet našli recept in se ponovno oddaljili.

V zadnji četrtini so domačini zaigrali na vse ali nič. To jih je minuto pred koncem pripeljalo do zaostanka 7 točk. Cerkničani, ki do te tekme še niso poznali poraza, so v ključnih trenutkih obdržali trezno glavo in tekmo mirno pripeljali do konca.

Najkoristnejši igralec finala je bil Žiga Benčan, ki je dosegel kar 27 točk, 6 skokov in 3 podaje, pri poražencih pa je bil s 14 točkami, 9 skoki in 2 podajama najbolj učinkovit Aljaž Belingar.

MVP druge sezone lige K40 je postal Miha Korošec (Cerknica), ki pa je finalno tekmo zaradi poškodbe v tretji četrtini žal predčasno zaključil.

Liga K40, finale:

Sobota, 14. april:

IHAN - CERKNICA 71:86 (18:26, 17:20, 17:20, 19:20)

STATISTIKA

FOTOGALERIJA TEKME

Aljaž Belingar, Ihan:

"Naprej bi rad čestital Cerknici za zmago in pa njihovim fantastičnim navijačem za podporo, ki je niso deležne niti prvoligaške ekipe. Zahvalil in ob enem bi rad tudi čestital ekipi K40 za odlično organizacijo in produkcijo spletnega prenosa finala. Za konec pa čestitam tudi svojim soigralcem, saj so kljub porazu pokazali borbo do zadnje sekunde in odlično igro skozi celotno sezono. Še enkrat hvala vsem za odlično sezono! Bomo pa se potrudili, da naslednjo sezono prinesemo prvo mesto v Domžale."

Blaž Korošec, Cerknica:

"Najbolj sem vesel za svoje fante, da se jim je trud poplačal, da so se dvignili na noge, ko smo imeli krizno obdobje in da so zaključek sezone kronali v stilu. Brez praske, kot bi rekel Klemenčič, so igralci prišli do zasluženega pokala in naj uživajo v trenutku. Kot trener čestitam tudi ekipi Ihan. Mislim, da smo se v zaključni tekmi našli pravi dve ekipi in tudi tokrat so nasprotniki pokazali, da imajo srce in ponos, za katerega so se bili pripravljeni boriti do zadnje minute. Ne glede na nivo prvenstva, osvojitev naslova prvaka je vedno nekaj, na kar si lahko ponosen in tako se bomo danes tudi obnašali. Čestitke ligi K40 za organizacijo lige in vsem ekipam, ki so sodelovale, hkrati pa vabim vse, da se drugo sezono ponovno srečamo na igralnih površinah."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik