Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Državni prvaki po zmagi v mestnem derbiju znova na vrhu

V najbolj kakovostnem državnem prvenstvu v moški košarki se je sinoči zaključilo 8. kolo lige za prvaka. Zadnja tekma kroga se je odigrala v ljubljanski Hali Tivoli, kjer so obračun med mestnima tekmicama Ilirijo in Petrolom Olimpijo z 89:66 dobili Stožičani.

(foto: Petrol Olimpija)

Na mestnem derbiju sta obe ekipi iskali priložnost za izboljšanje vtisa po prejšnjem kolu, ko so varovanci Saše Dončića klonili proti Helios Sunsom (66:83), izbranci Zorana Martića pa proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi (65:59).

Na koncu so bili bolj zadovoljni Stožičani, ki so s šesto zmago prevzeli vodstvo v skupnem seštevku, Šiškarji pa so s tretjim zaporednim porazom zdrsnili na zadnje mesto na lestvici.

Ilirija se je favoritom dobro upirala ves prvi polčas in še del drugega. A ni se le branila, saj je bila predvsem po zaslugi izjemnno razpoloženega Stipeta Modrića (v prvih 20 minutah do 14 točk) po prvi (28:26) in tudi drugi četrtini v vodstvu (43:42), nadaljevanje pa se je odvilo po željah Olimpije.

V 26. minuti je bil izid zadnjič izenačen (52:52), potem pa so na sceno stopili gostje. V tem delu igre so z delnim izidom 12:5 (Mitchell McCarron 5, Domen Lorbek 3, Gregor Hrovat in Jordan Morgan 2) postavili temelje za zmago, potrdili pa so jo v zadnji četrtini, ko so gostitelje dovolili doseči le 9 točk, sami pa jih dosegli še 25 in prav ob koncu, s košem Bojana Radulovića, postavili tudi najvišjo razliko na tekmi (+23; 66:89).

Pri Olimpiji je bil z 19 točkami, 8 skoki in podajami ter 4 pridobljenimi žogami najkoristnejši igralec Gregor Hrovat, pri Iliriji pa je bil s 15 točkami, 6 izsiljenimi osebnimi napakami, 3 skoki, 2 podajama in 1 pridobljeno žogo najbolj učinkovit Stipe Modrić.

Liga Nova KBM za prvaka, 8. kolo:

Nedelja, 15. april:

ILIRIJA - PETROL OLIMPIJA 66:89 (28:26, 15:16, 14:22, 9:25)

Modrić 15, Šiško in Vončina 10, Germ, Nikolić, Mladenovski, Ćućović in Hukić 6; Hrovat 19, Oliver 17, Badžim 11.

STATISTIKA

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Zaslužena zmaga Olimpije, kateri smo uspešno parirali dokler smo imeli moči. Pozna se nam, da se nekaj igralcev vrača po poškodbah, zato so nam v zadnji četrtini pošle moči. Zelo sem vesel, da smo na parketu spremljali pošteno in borbeno tekmo. Veseli me tudi povratek Šiška in Mladenovskega. Svojo priložnost bomo iskali na naslednjih tekmah."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Tudi po naši zaslugi je Ilirija v prvem polčasu izjemno zadevala iz črte za tri točke. Na takšen način so bili ves čas v prednosti in igrali v svojem ritmu. V drugem polčasu smo popravili obrambo in košarkarje Ilirije prisilili v nekaj napak. Uspeli smo prevzeti kontrolo nad tekmo in prišli do zaslužene zmage."


Sobota, 14. april:

SIXT PRIMORSKA - KRKA 76:73
ŠENTJUR - HELIOS SUNS 75:74
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA - ROGAŠKA 75:82

POROČILO TEKEM

Share

Dodaj komentar

Iskalnik