Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ligo ABA prvič v zgodovini pokoril klub iz Črne gore

Košarkarske sezone 2017/18 se bomo v prihodnosti spominjali tudi po tem, da so v njej po zmagoslavju Slovencev, Hrvatov, Srbov in Izraelcev prvič v zgodovini naslov lige ABA osvojili še Črnogorci.

(foto: KK Budućnost)

Natančneje košarkarji iz kluba Budućnost Voli in njihov trener Aleksandar Džikić, ki so na četrti tekmi finala pred glasnimi domačimi navijači še tretjič porazili branilko naslova Crveno zvezdo mts (77:73).

Tako kot tretji, je bil tudi četrti obračun letošnjega finala regionalne lige, na katerem sta pravico delila tudi slovenska sodnika Saša Pukl in Sašo Petek, odločen šele v zadnjih 30 sekundah.

Moštvi sta bili 82 sekund pred koncem četrte četrtine še vedno povsem izenačeni (70:70), potem pa sta Nikola Ivanović in Kyle Gibson našla luknje v obrambi Zvezde in s skupno 7 točkami zapovrstjo odločila zmagovalca ter s tem tudi prvaka lige ABA.

Ivanović in Gibson sta tekmo končala pri 17 in 7 točkah, prvi strelec Budućnosti pa je bil znova Bosanec Nemanja Gordić, ki se je tokrat ustavil pri 18 točkah in bil zasluženo imenovan za najkoristnejšega igralca finala.

Pri Crveni zvezdi pa je bil najbolj učinkovit naš Alen Omić, ki je v 30 minutah vpisal 12 točk (0/4 za eno in 6/8 za dve), 10 skokov, 6 izsiljenih osebnih napak, 2 podaji ter 1 blokado in pridobljeno žogo.

25-letni in 216 cm visoki slovenski center je v finalu lige ABA v povprečno 24 minutah na tekmo dosegal 14,7 točke, 6,5 skoka, 1,7 podaje in 1 pridobljeno žogo.

Liga ABA, finale:

Sobota, 14. april:

BUDUĆNOST VOLI - CRVENA ZVEZDA MTS 77:73 (22:15, 14:23, 24:19, 17:16) [3:1]

STATISTIKA

Sorodni prispevki:

Alen Omić kljub novi odlični strelski predstavi ostal brez zmage

Alen Omić rešil Zvezdo in ohranil možnosti za osvojitev svojega prvega naslova lige ABA

Alen Omić poražen na prvi tekmi finala lige ABA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik