Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

V finalu Primorci in Gorenjci

V Kopru se bosta danes odigrali zadnji tekmi v letošnji sezoni državnega prvenstva za košarkarje do 17 let. Za bronasto odličje se bosta ob 10.30 uri pomerili ekipi Sani Bistrica in Slovan, za zlato kolajno pa se bosta prav tako v areni Bonifika ob 13. uri udarili moštvi Koša Primorske in ECE Triglava.

(foto: Sixt Primorska)

Kranjčani in Koprčani so si preboj v finale zagotovili z včerajšnjima polfinalnima zmagama nad Bistričani (68:77) in Ljubljančani (86:65), danes pa se oboji nadejajo še večjega uspeha.

Varovanci Mitje Šteblaja in Mira Alilovića so si največjo prednost priigrali v tretji četrtini, ko so razliko z 10 (28:38) oziroma 6 (40:34) točk povečali na 17 (42:59) oziroma 14 točk (64:50), zmago pa nato potrdili v različnem delu četrte četrtine.

Primorci so vse dvome o zmagovalcu rešili že do 33. minute, ko so z razigranim triom Rok Nemanič - Gregor Glas - Boštjan Kozina naskok povišali še na 22 točk (76:54), Gorenjci pa šele v zadnjih dveh minutah igre, ko so nalet Štajercev in njihovo približanje na 64:70 ustavili s 4 zaporednimi točkami Andreja Stavrova in Jana Copota.

Na strani Koša Primorske in ECE Triglava sta se za najkoristnejšega igralca izkazala Rok Nemanič (19 točk, 5 podaj ter 3 skoki in 3 ukr. žoge) in Jan Copot (22 točk, 12 skokov, 2 podaji in 1 ukr. žoga), na strani Slovana in Sanija Bistrice pa sta bila najbolj učinkovita Maj Dušanič (16 točk, 6 izsiljenih os. napak, 5 skokov, 4 ukr. žoge in 1 blokada) in Bine Prepelič (26 točk, 15 skokov, 4 ukr. žoge in 2 podaji).

Zaključni turnir državnega prvenstva za kadete:

Polfinale:

Sobota, 14. april:

SANI BISTRICA - ECE TRIGLAV 68:77 (17:18, 11:20, 14:21, 26:18)

Prepelič 26, Kovče 14, Sagadin in Babšek Vrečko 8; Copot 22, Stavrov 14, Praljak 11.

STATISTIKA

KOŠ PRIMORSKA - SLOVAN 86:65 (23:19, 17:15, 24:16, 22:15)

Glas 23, Nemanič 19, Hodžić 10; Dušanič 16, Kalan 12, Šikanič 10.

STATISTIKA


Sorodni prispevki:

Kranjčani ugnali državne prvake

Bistričani presenetili lanskoletne polfinaliste

Share

Komentarji   

 
-4 #13 Kido II. 08:42 16-04-2018
Kido, se absoluno strinjam!
Maneger Loidži je ‘’ vse zrihtal ‘’
Citat
 
 
-3 #12 Real 20:26 15-04-2018
Vsi ki pljuvate po Samarju pa Duscaku se mal zamislite poglejte si tekme mladinskih kvalifikacij za zaključni turnir Evrolige pa boste videli kako je igral Samar. Kdor pozna Samarja ve da je vse kar je dosegel dosegel z trd delom.Seveda je pa zavist huda bolezen.
Citat
 
 
-2 #11 Kido 18:48 15-04-2018
Menim pa da je danes trener Triglava Mitja Šteblaj slabo vodil tekmo. Na klopi je na začetku pustil Stavrova in Copota. Potem je vse breme na organizaciji napada slonela na Praljaku. Praljak je vrhunski dečko in fant a moramo vedeti, da fant igra slabe 3 leta košarko in da ga pošlješ na igrišče in mu pustiš organizacijo ko so bili Koprčani strašnooo agresivni na prvi podaji od samega začetka je ubijalsko. In tako je bilo 11:0. Potem pa so morali celo tekmo loviti zaostanek kar pobere ogromno moči. Dejstvo je da Praljak ni bil kos nalogi na začetku tekme. Šele zadnjo četrtino se je zbral in dal 17 točk. Nujno bi moral začeti s Copotom in Stavrovom na playu. To sta najboljša igralca Triglava celo sezono. In da začneš finalno tekmo z najboljšima igralcema sezone na klopi je samomorilsko. Sploh ko bi mogli predvidevati začetni pritisk in nalet Kopra. Žal. Upam da se je Mitko tako kot igralci kaj naučil iz te tekme. Ker danes je bil Koper zrel za poraz!
Citat
 
 
-3 #10 Kido 18:39 15-04-2018
Meni je pa smešno kako je družina Prevodnik uničila oba sinova ki sta obetala zelo veliko v košarki. Jaka šel v Španijo in zdaj propadel, čeprav bi lahko v Triglavu igral drugo ligo in se razvil v odličnega igralca. Anžeta so pa poslali v Koper da greje klopco in igra odpadne minute na koncu. A vseeno je prvak. Čeprav ta naslov mu nič ne pomeni saj v letošnjem letu s sedenjem na klopci državnih prvakov ni popolnoma nič napredoval. Še več nazadoval je ker ni igral v tekmah ki so neodločene in napete. Na igrišče je prihajal ko je bilo na semaforju še ogromna prednost. Škoda za fanta. Žal mi je za njiju.
Citat
 
 
-1 #9 Koper 18:34 15-04-2018
Triglav, se strinjam! Preveč se gleda samo na ime kluba v katerem igralec igra. Duščak in Samar imata zagotovljeno mesto v repki v vseh mlajših selekcijah ker pač igrata za Real. Slovenci smo pač tak narod da vedno častimo tujce in tuje klube kot pa svoje domače. Stavrov in Hrovato sta vrhunska playa, ki pa žal igrata v ne tako slavnem Kopru in Triglavu. Zato ju verjetno ne bodo dali v repko, čeprav bi si zaslužila. Vseeno je Stavrov nekoliko boljši od Hrovata ker ima teh 10 cm več, kar mu koristi da pobere veliko število skokov. In pa igra drugo ligo, kar ga je letos izstrelilo do izjemnega napredka. Smrekar v drugi ligi za razliko od Stavrova ne naredi nič, ker tam nemore nič proti sebi enako visokim igralcem. Stavrov pa ima gene in ta šmek za basket, ki se ga neda naučiti. Vidi se kaj naredi pravilna vzgoja očeta Jurija. Vrhunsko!
Citat
 
 
-7 #8 Žoga 18:28 15-04-2018
Tako dobrega Glasa še nisem videl v svojem življenju. Danes maestralno. Upam da je fant dozorel. Ima potencial. Čeprav se mi je zameril avgusta, ko je na EP-ju kot Indijanec posiljeval trojke, ko jih je metal 0-10 proti Hrvaški, da smo nato izpadli čeprav smo zmagali prej vse tekme v skupini. Gledal sem Aliloviča. Ima avtoriteto, ki je Gašerlin poleti ni imel in pri Aliloviču si Glas neupa posiljevati trojk. Bravo Glas za danes! Bravo Nemanič, minister za obrambo, kakšno obrambno prežo igra ta igralec, vrhunsko! Na drugi strani odllična Stavrov in Smrekar! Stavrov ogromno napredoval s tem ko je zapustil Stražišče in šel v močno sredino Triglava. Tekme v drugi ligi je letos odigral fenomenalno, 24 trojk tudi zadel! Tale generacija je zelo talentirana. Ker letnika 1999. 2000 sta katastrofalna (odštej Macuro in Dončiča). Tele kadetske tekme so bile na višjem nivo, kot pa pred dvema tednoma, ko je bil mladinski turnir na res zelo nizkem nivoju. Če dodamo Samarja, Radoviča sem prepričan da bodo vsaj trije igralci iz generacije 2001 nekoč v članski košarki igrali pomembno vlogo za Slovenijo.
Citat
 
 
+3 #7 Triglav 18:19 15-04-2018
Res je Maravic je dober trener. Čeprav sem nekoliko razočaran nad bivšimi igralci Šentvida, predvsem Hrovatom , Mrgoletom in Karanom. Pred 2 letoma ko so osvojili naslov so obetali precej več in so bili res dominantni. Ko so razbili prav vse na poti do naslova, tudi Radovicev Helios. Danes opažam, da se razen Nemaniča ostali trije niso razvili kot bi bilo treba. Hrovat precej zaostaja v pregledu igre na playu, ne vidi extra pasa, meta iz razdalje nima nobenega. Pred dvema tednoma je sam zasral končnico prav v mladinski tekmi proti Triglavu za tretje mesto.. Mrgole je žal prezgodaj nehal rasti in je zdaj majhen in prepočasen za nek nivo prve lige, Karan tudi ni presežka. Pred dvema letoma je uničil Samarja ena na ena to mi bo ostalo v spominu še danes. Danes je Samar Real. Nemanič pa je izjemen obrambni igralec in zelo dober napadalec. Ne rečem so dobri, a kdor spremlja bolj podrobno to generacijo ve, da so bili pred dvema letoma mnogooo boljši od Glasa, Stavrova, Prepeliča, Dušaniča itd... Te igralci so v teh dveh letih naredili precej večji napredek kot omenjeni igralci. Bomo pa videli kaj bo prihodnost prinesla.
Citat
 
 
-4 #6 Mk 17:23 15-04-2018
Vidi se delo maravica
Citat
 
 
+3 #5 Triglav 15:13 15-04-2018
Stavrov mi po prikazanem na temle turnirju deluje mnogo boljsi od Samarja in Duscaka ki igrata pri Realu. Izjmen pregled nad igro,visok kosarkrski iq, odlicen met. Morda kdo ve zakaj ga ni bilo v reprezentanci do 16 let ko pa mislim da bi si vsekakor zasluzil mesto?
Citat
 
 
+3 #4 Box 11:38 15-04-2018
Zmaga + 10 za Primorsko...
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik