Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Podčetrtek s tretjo zaporedno zmago skočil na mesto, ki vodi v prvo ligo

Z dvobojem med Termami Olimio Podčetrtkom in Celjem se je včeraj začelo 7. kolo lige za obstanek. V štajerskem obračunu so daljši konec potegnili Podčetrtčani, ki so gostujoče Celjane ugnali s 93:87.


(foto: KK Terme Olimia Podčetrtek)

Varovanci Tihomirja Tabaka so s tem v ligi za obstanek dosegli peto zmago, izbranci Robija Ribežla pa tudi po sedmih tekmah ostajajo brez uspeha.

V športni dvorani Podčetrtek je bilo razburljivo vse do izteka 37. minute, potem pa so gostitelji s pomočjo 5 točk Anžeta Cerkovnika in Jureta Štruca prednost povišali na 10 točk (89:79), gostje pa so v preostalih 84 sekundah zaostanek uspeli znižati le na 6 točk.

Podčetrtčani so mete za dve točki zadevali s kar 62,5-odstotno uspešnostjo (25/40), kar je njihov najboljši strelski izkupiček pri metih iz igre v letošnji ligi za obstanek.

S kar 32 točkami, 4 izsiljenimi osebnimi napakami, 3 pridobljenimi žogami ter 2 skokoma in podajama je bil najkoristnejši igralec Podčetrtka Jure Štruc, na strani Celja pa je bil z 22 točkami, 12 skoki in 5 izsiljenimi osebnimi napakami, najbolj učinkovit Matic Grušovnik.

Ostali dve tekmi 7. kola lige za obstanek bosta na sporedu danes in jutri. Danes ob 19. uri se bodo v Laškem srečali košarkarji Zlatoroga in LTH Castingsa, jutri ob isti uri pa se bodo v Sežani pomerili igralci Mesarije Prunk Sežane in Hopsov.

Liga Nova KBM za obstanek, 7. kolo:

Četrtek, 12. april:

TERME OLIMIA PODČETRTEK - CELJE 93:87 (31:21, 16:22, 17:21, 29:23)

Štruc 32, Cerkovnik 18, Strnad 16; Tomažič 25, Grušovnik 22, Teršek 14.

STATISTIKA

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Ekipi sta bili v napadu zelo razpoloženi, kar pomeni, da je bila tekma dobra za gledalce, hkrati pa kaže na slabo obrambo. Igrali smo s premalo energije, kar so gostje izkoristili in nam skozi celotno srečanje povzročali težave. V drugem polčasu smo se zbrali, odigrali boljše in prišli do zmage. Čestitam mojim fantom za zmago in Celjanom za dobro ter korektno igro."

Robi Ribežl, trener Celja:

"Odigrali smo dobro tekmo. Na žalost smo bili v ključnih momentih premalo zbrani oziroma imeli premalo moči. Ne glede na končni rezultat, smo lahko s prikazanim skozi celotno srečanje zadovoljni."

Share

Komentarji   

 
+2 #3 Fisherman 10:04 14-04-2018
Če bi Celje igralo v popolni postavi bi imelo več zmag kot porazov. Tako so pa nekateri pokazali svoj pravi obraz .
Stalne trenerske menjave so se pa tako pokazale za zgrešene. Ribežl si ni izbiral igralcev v letošnji sezoni ampak je bil to izbor trenerja brez licence.
Cilj kluba je bil uverstitev med 4. najboljše v 2. ligi.
Naslednje leto so pa rekli vrh 2. Lige. Mislim , da je vse realno.
Normalno , da nekaterim to ni všeč.
Citat
 
 
-1 #2 savinja 18:35 13-04-2018
#1 Ce:

Ne razumem...kako ne bi bil trenerski kruhoborec zadovoljen? Glavno da bo plača in zadovoljen športni direktor ker tišči do iznemoglosti njegove gladiatore. Piar bo svoje kozmetične popravke na fejsu že naredil.
Če je kdo mislil da bo s tem trenerjem Celje konkurenčno v vsaj malo resnejši ligi ali pa da bo vsaj vspostavljen center za razvij mladih in vizija z njimi... potem to ni problem Ribežla :lol: temveč tistih ki so tako mislili. Kje pa je to dotičnemu do sedaj uspelo?

Trener je ogledalo dela kluba. Vedno "premalo zbrani in s premalo moči" nastopajoči igralci v tem klubu zgolj posledica.

Je pa že nekaj časa jasno da klub išče novega kruhoborca. Nekaj kandidatov se je že pojavilo na tribuni. Govorice niso kar tako. So pa gotovo z razlogom.

Jasno je bilo da Celje v ligi za prvaka v prvi vrsti igra za bedaka. Nekonkurečno na vseh ravneh. In ti ki odločajo želijo z eno zmago prepričati da so "tu nekje". Hudič je ker zmage nikakor ni priložnosti pa vse manj. Zaslepljenost nad tem nedosegljivim ciljem je vzelo še tisto malo razuma. Škoda.
Citat
 
 
-1 #1 Ce 13:31 13-04-2018
Kako si lahko ti Ribezl zadovoljen. 0 zmag 7 porazov. Sramoten rezultat. Cudi me da te ze niso menjali. Samo da si ti zadovoljen.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik