Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Na Obali se začenja boj za naziv najboljšega v državi

Koper bo od danes do nedelje gostil zaključni turnir najboljše osmerice ekip državnega prvenstva za košarkarje do 17 let.


(foto: ekoper.si)

Finalni turnir se bo odvijal v dvorani Srednje tehniške šole Koper in areni Bonifika, poleg gostitelja Koša Primorske pa bodo naslov državnega prvaka skušali osvojiti še ECE Triglav, Helios Sunsi, Parklji, Petrol Olimpija, Sani Bistrica, Slovan in Zlatorog.

V četrtfinalu se bodo pomerili Sani Bistrica in Helios Sunsi (danes ob 15.30 v STŠ Koper), Koš Primorska in Parklji (danes ob 18.00 v STŠ Koper), Petrol Olimpija in ECE Triglav (jutri ob 15.30 v STŠ Koper) ter Slovan in Zlatorog (jutri ob 18.00 v STŠ Koper).

V dvorani Srednje tehniške šole Koper bo v soboto potekalo tudi polfinale, tekmo za končno tretje mesto in veliko finale pa bo v nedeljo gostila arena Bonifika.

Naslov državnega prvaka brani Petrol Olimpija, ki je v lanskem finalu na Ježici s 70:51 odpravila Rogaško.

Izjave trenerjev pred začetkom zaključnega turnirja:

Matej Bakšič, trener Sani Bistrice:

"Vsem udeležencem finalnega turnirja čestitam za uvrstitev na turnir. Ekipa je s prebojem med najboljših osem ekip v državi dosegla velik uspeh za naš klub in košarkarsko šolo. Vsaka tekma na turnirju več pa bo le še dodatna nagrada za moje igralce."

Dejan Čikić, trener Helios Sunsov:

"Čestitke vsem udeležencem finalnega turnirja. Dosedanji del sezone ocenjujem kot zelo dober, saj smo dosegli 19 zmag, izgubili pa le štirikrat. Sistem dodatnih kvalifikacij nam je omogočil uvrstitev na zaključni turnir v Kopru. Turnir začenjamo s sedmega mesta, zato ne sodimo med favorite, vseeno pa na turnir prihajamo samozavestni. Na četrtfinalni tekmi nas čaka ekipa Sani Bistrice, ki je dobro vodena in skozi celotno sezono napreduje na račun igranja v 3. slovenski članski košarkarski ligi. Vsem ekipam, ki jih bomo lahko spremljali na turnirju, želim, da bodo košarkarji uživali in prikazali čim boljše igre."

Miro Alilović, trener Koš Primorske:

"Redni del sezone smo zaključili na prvem mestu lestvice državnega prvenstva, zato na nas mnogi gledajo kot na največje favorite finalnega turnirja. Mi od te vloge vsekakor ne bežimo. Dobra popotnica za finalni turnir fantov U17 je prav zagotovo dobra izkušnja iz finalnega turnirja U19, kjer so moji košarkarji na koncu zasedli četrto mesto. V Novem mestu smo se marsikaj naučili, kar bomo zagotovo prikazali na koprskem parketu. Ker smo gostitelji turnirja in bomo nastopali pred domačimi navijači, bo to prav zagotovo velika motivacija za košarkarje, obenem pa bodo seveda čutili tudi pritisk. Fantom neprestano govorim, da moramo iti korak za korakom, misli imamo tako zgolj pri prvi četrtfinalni tekmi s Parklji. Igrati moramo kot ekipa, saj je to naša največja prednost. Želimo se predstaviti v najboljši luči in verjamem, da nam bo to uspelo. Uvrstitev na finalni turnir je nagrada za trdo delo, ne želimo pa biti muha enodnevnica. Naš cilj je, da smo vedno med najboljšimi, ne glede na to, o kateri generaciji igralcev govorimo. Čestitke vsem ekipam za preboj na finalni turnir. Želimo si, da bodo tribune polne navijačev, in da bo Koper podpiral mlade Primorce na poti do novih uspehov."

Nejc Kobal, trener Parkljev:

"Čestitke vsem udeleženem za uvrstitev na finalni turnir. Mi smo z uvrstitvijo na ta turnir že dosegli osnovni cilj sezone, v četrtfinalu pa se bomo skušali čim bolje upirati glavnim favoritom za končno zmago, košarkarjem Koš Primorske."

Andrej Podvršnik, trener Petrola Olimpije:

"Neposredna uvrstitev na finalni turnir je lep ekipni uspeh, sploh če ob tem upoštevamo dejstvo, da je ta generacija v celoti leto dni mlajša od ostalih najboljših ekip v Sloveniji. Pomembno je, da so fantje napredovali tudi kot posamezniki, ki na koncu tvorijo zelo homogeno ekipo. Pred fanti je lepa prihodnost, če bodo seveda še naprej trenirali in bili osredotočeni na prave stvari, ki so pomembne na igrišču in tudi izven njega. Na turnir se podajamo z željo, da prikažemo takšno igro, kot smo jo kazali skozi celotno sezono ter da otežimo delo favoritom finalnega turnirja. To bomo skušali napraviti že na prvi tekmi proti Triglavu, prepričan pa sem, da bo dvoboj pravi pokazatelj kvalitete naše ekipe."

Mitja Šteblaj, trener ECE Triglava:

"Čestitke vsem ekipam, ki so se uspele uvrstiti na finalni turnir državnega prvenstva. Ekipe so zelo izenačene, tako da bomo lahko vse štiri dneve spremljali zanimive obračune. V vlogi favorita so prav zagotovo domačini iz Koš Primorske, naša ekipa pa bo z zbrano, kolektivno in borbeno igro skušala presenetiti nasprotnike ter odigrati tri tekme, kar bi bila nagrada igralcem za vloženi trud."

Miha Brodnik, trener Slovana:

"Čestitke vsem udeležencem za uvrstitev na finalni turnir. Pri Slovanu to sezono že sedaj ocenjujemo kot zelo uspešno. Zelo vesel sem, da je ekipa skozi celotno sezono vidno napredovala in stopnjevala svoje igre. Proti ekipi Zlatoroga smo v rednem delu prikazali dve popolnoma različni predstavi. Verjamem, da bomo na četrtfinalni obračun dobro pripravljeni. Vse navijače Slovana v čim večjem številu vabim na ogled četrtfinalne tekme."

Gregor Balek, trener Zlatoroga:

"Uvrstitev na finalni turnir je potrditev, da smo zavzeto in dobro trenirali skozi celotno sezono. Verjamem, da moji fantje še niso rekli zadnje besede in upam, da tudi sami verjamejo vase. Nismo favoriti, a tudi favoriti ne zmagujejo vedno."

Share

Komentarji   

 
-4 #21 soigralci 18:20 14-04-2018
Navijač,kar več kot očitno nisi,ne streljaj o temu,da je Glas
prepotenten in naduvan.Soigralci ga imamo radi in smo več kot dobra klapa med seboj,tako da ti takšne provokacije ne bodo uspele.Forza Grega,Forza Koper!!!
Citat
 
 
+1 #20 Jutro 14:16 14-04-2018
Dokler se bojo v klubu neki tipi, ki v košarki nimajo pojma, kot naprimer ti Samsung mesali v stroko, je klub obsojen na propad.
Citat
 
 
+3 #19 Navijač 09:27 14-04-2018
Ker ni treniral z kadetsko ekipo ga Maravic ni uvrstil v ekipo. Drugače pa je to zlo prepotentni fant prasajte soigralce. Ekipo pa je sestavil Maravic. Nosilci so igrali za Šentvid.
Citat
 
 
+2 #18 Samsung 23:07 13-04-2018
Citati Martin:
Samsung kakor je razvidno iz statistike glas tudi letos ne igra nic pri clanih. Pri sekulicu je igral 2 krat vec tekem kot pri golemcu. Pa kot si napisal je pri sekulicu igral s skromno minutazo. Kaj sele poreces na letosnjo sezono. Toliko o razvijanju mladega igralca . Vidim da si tezek poznavalec kosarke. Lahko se predstavis in kandidiras za clanskega trenerja


Igra pa vsaj za mladinsko in kadetsko ekipo, Za razliko od lanske sezone, ko ni igral nič, je letos nosilec. Si upam trditi, da je vseeno razlika velika. V članski ekipi je lani dobil drobtinice, letos malce manjše drobtinice. Hvala za predlog o vodenju članske ekipe. Bom premislil o tem.
Citat
 
 
+1 #17 ura je pozna 22:59 13-04-2018
Citati rožica:
Citati koš:
Glas je izgubil 1 leto ker ni igral ,
moral bi trenirati s člani , ter igrati kadete in mladince.

ja zakaj pa fant ni igral ? kdo mu je to preprečil '


Mogoče Maravič in Miška? Kaj ti misliš?
Citat
 
 
+4 #16 Peceki 22:44 13-04-2018
Citati Slovanovec89:
Mene je treniral mirsad alilovic. Mislm klofute nam je dajal. Drugace je pa on fuzbaler in se zoge za kosarko ne zna drzati. Toliko o tem kdo trenira vase otroke.


Tudi sam sem slišal dosti okoli teh zaušnic.
Citat
 
 
-2 #15 Samsung 22:42 13-04-2018
Citati Katja:
Samsung vidim da si ti eden od starsev ki mu otrok ne igra ker je verjetno slab sam pa imas tezke frustracije


Sedaj pa si me zadel(a) v srce. Kako to boli.
Citat
 
 
0 #14 uf 20:44 13-04-2018
Glas igra manj pri članih, igrajo tudi na rezultat za razliko od lani .
Igral je pa po 30 minut kadete in mladince- 2 tekmi na teden. V drugem delu se je ekipa že uvrstila naprej se je pa malo poškodoval oziroma padel v formi . To se mu je tudi videlo pri mladincih.

Zakaj pa lani ni bil pri mlajših ne vem - ga Maravič ni hotel?
Citat
 
 
+1 #13 rožica 15:54 13-04-2018
Citati koš:
Glas je izgubil 1 leto ker ni igral ,
moral bi trenirati s člani , ter igrati kadete in mladince.

ja zakaj pa fant ni igral ? kdo mu je to preprečil '
Citat
 
 
+2 #12 Martin 15:31 13-04-2018
Samsung kakor je razvidno iz statistike glas tudi letos ne igra nic pri clanih. Pri sekulicu je igral 2 krat vec tekem kot pri golemcu. Pa kot si napisal je pri sekulicu igral s skromno minutazo. Kaj sele poreces na letosnjo sezono. Toliko o razvijanju mladega igralca . Vidim da si tezek poznavalec kosarke. Lahko se predstavis in kandidiras za clanskega trenerja
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik