Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Helios v državnem prvenstvu prvič ugnal Ilirijo

S tekmo med Ilirijo in Helios Sunsi se je v torek v ligi Nova KBM začelo 7. kolo lige za prvaka. V Hali Tivoli so zmago slavili Domžalčani, ki so Ljubljančane po dveh porazih v rednem delu tekmovanja premagali s 83:66.

(foto: Gašper Papež)

V dvoboju neposrednih tekmecev na prvenstveni lestvici je imel več težav s sestavo ekipo strateg Ilirije Saša Dončić, ki mu manjka kar nekaj ključnih igralcev, med drugimi tudi njegov najkoristnejši varovanec Žan Mark Šiško.

Odsotnost nekaterih zvezdnikov Ilirije je do izraza najbolj prišla v drugi četrtini, ko so gostitelji z 11 zaporednimi točkami (Filip Tončinić 5, Aleksa Nikolić 4, Dejan Čigoja 2) povedli z 38:29, nato pa popustili in gostom dovolili, da so z delnim izidom 16:2 (Jure Močnik 6, Blaž Mahkovic 4, Jure Pelko in Jure Besedič 3) prevzeli vodstvo, na najdaljši odmor pa odšli s prednostjo 3 točk (42:45).

Domžalčani so po vrnitvi na igrišče nadaljevali z nadvse učinkovito igro, s še bolj prodornejšim napadom pa med 21. in 27. minuto z razigranim Besedičem dali kar 18, prejeli pa le 3 točke in naskok povečali na velikih 18 točk (45:63). Po tem udarcu se Ljubljančani niso več pobrali, po košu Tisa Cvetkovića pa na koncu izgubili s 66:83.

Najkoristnejši igralec Helios Sunsov je bil Blaž Mahkovic, ki je dosegel 22 točk, 7 izsiljenih osebnih napak ter 4 skoke, podaje in pridobljene žoge, najbolj učinkovit igralec Ilirije pa je bil Srb Aleksa Nikolić, ki je zbral 10 točk, 7 skokov, 3 pridobljene žoge in 2 podaji.

Preostale tri tekme 7. kola lige za prvaka se bodo odigrale danes. Rogaška bo ob 19. uri gostila Sixt Primorsko, Krka bo ob isti uri gostovala pri Šentjurju, Šenčur Gorenjska gradbena družba pa bo ob 20. uri gostila Petrol Olimpijo.

Liga Nova KBM za prvaka, 7. kolo:

Torek, 10. april:

ILIRIJA - HELIOS SUNS 66:83 (21:21, 21:24, 11:27, 13:11)

Ćućović 16, Vončina 14, Nikolić 10; Mahkovic 22, Brodnik 15, Pelko 14.

STATISTIKA

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Nimam komentarja."

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Ob tej priliki bi najprej čestital trenerju Aljažu Belingarju in njegovim fantom za osvojitev naslova med fanti do 13 let. Danes smo zasluženo prišli do zmage, vendar nam je Ilirija to z manjkom treh pomembnih košarkarjev to močno olajšala. Na tem mestu jim želim hiter povratek na parket. Za razliko od prvega polčasa, smo se v drugem držali naših dogovorov, bili malo bolj agresivni, imeli kontrolo nad skokom in potem, ko smo tekmo v tretji četrtini le prelomili, prednost brez težav zadržali do konca."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik