Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Ilirija in Helios po tretji par točk v ligi za prvaka

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v košarki se bo danes odigrala prva tekma 7. kola lige za prvaka. V Ljubljani se bosta ob 20. uri pomerili ekipi Ilirije in Helios Sunsov, ostala tri srečanja pa bodo na vrsto prišla jutri.

(foto: Gašper Papež)

V prejšnjem krogu je Ilirija v gosteh s 74:100 izgubila proti Krki, Helios pa je doma s 87:84 ugnal Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, tako da imata obe moštvi pred nocojšnjim obračunom po 2 zmagi in 4 poraze.

Ljubljančani in Domžalčani so se v letošnji sezoni srečali že štirikrat, večkrat pa so bili uspešni varovanci Saše Dončića, ki so v državnem prvenstvu obakrat porazili izbrance Jovana Beaderja (64:72 in 82:74), v pokalnem prvenstvu pa vpisali zmago (84:81) in poraz (90:54).

Najkoristnejši igralec Ilirije je organizator igre Žan Mark Šiško, ki na tekmo dosega povprečno 17,2 točki, 7 podaj, 4,4 skoka in 1,5 pridobljene žoge, najbolj učinkovit igralec Helios Sunsov pa je krilo Blaž Mahkovic, ki na srečanje beleži 20 točk, 7,1 skoka, 2,9 podaje in 1,3 pridobljene žoge.

Preostale tri tekme 7. kola lige za prvaka bodo na sporedu v sredo. Rogaška bo ob 19. uri gostila Sixt Primorsko, Krka bo ob isti uri gostovala pri Šentjurju, Šenčur Gorenjska gradbena družba pa bo ob 20. uri gostila Petrol Olimpijo.

Liga Nova KBM za prvaka, 7. kolo:

Torek, 10. april:

ILIRIJA - HELIOS SUNS (20.00)

Saša Dončić, trener Ilirije:

"K nam v goste prihaja zelo dobra ekipa Heliosa. Naše moštvo je še vedno zelo oslabljeno. Če želimo v tej sezoni narediti še korak naprej, moramo to tekmo nujno dobiti."

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Če bomo proti Iliriji uspeli večino tekme igrati tako, kot smo v soboto proti Šenčurju prvih 25 minut, potem se lahko nadejamo dobrega rezultata. Ne smemo si dovoliti padcev v igri, saj znajo Ilirijani predvsem na svojem parketu to hitro kaznovati."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik