Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Slovenske reprezentante najprej izigrala vlada, nato pa še KZS

Od osvojitve naslova evropskega prvaka je minilo že več kot pol leta, a zlati slovenski reprezentanti od že tako mizerne denarne nagrade vse do danes niso prejeli še niti evra.


(foto: FIBA)

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Istanbulu predzadnjo nedeljo v lanskem septembru dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega športa, poleg obljubljene denarne nagrade v višini 67.080 evrov bruto na celotno ekipo pa jim je tedanji predsednik vlade dr. Miro Cerar obljubil, da bodo za tako velik uspeh dobili še nekaj več.

Več kot šest mesecev kasneje Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Anthony Randolph, Matic Rebec, Gašper Vidmar in Saša Zagorac na svoj transakcijski račun niso dobili nakazanega še niti evra.

Zdaj je postalo znano, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport na račun Košarkarske zveze Slovenije že oktobra nakazalo (samo) 67.080 evrov (17.080 evrov v skladu s pravilnikom in dodatnih 50.000 po posebnem sklepu vlade), na zvezi pa denarja nato niso razdelili košarkarjem, ki so v popolni nevednosti zato 11. marca s pomočjo KZS na naslov Vlade Republike Slovenije naslovili pismo, polno vprašanj.

V njem so med drugim zapisali tudi to, da so po njihovih informacijah drugouvrščeni Srbi od svoje države prejeli 20 tisoč evrov na osebo, tretjeuvrščeni Španci pa celo 30 tisoč evrov na osebo, zato so mnenja, da si sami zaslužijo več kot le 5.590 evrov bruto na osebo.

»Ministrstvo je denar dalo takoj, problem je nastal pri višini nagrade. Ves čas smo upali, da se bo ta nagrada zvišala na neko normalno cifro, podobno tisti, ki sta jo dobili srbska in španska reprezentanca. Mislim, da so si igralci to zaslužili. Ampak očitno je to, to, igralci pa bodo dobili, kar jim je država dala,« je v pogovoru za Televizijo Slovenija povedal Radoslav Nesterović.


Sorodni prispevki:

Bo Slovenija naslov evropskega prvaka branila kar pri sosedi?

Share

Komentarji   

 
+6 #21 Hahah 16:29 11-04-2018
Izjava Nesterovica....
Bodo dobili kar je dala drzava... kva cakas!!?
Premalo je dala drzava.. kaj premalo da bi dal v svoj zep? Pa nakaz uno malo kar je dala... ne pa da obinkaris pri odgovorih
Citat
 
 
+13 #20 Corel 10:26 11-04-2018
Država je denar nakazala že pred časom,KZS in oba tipa,ki vodita KZS pa tega denarja igralcem nista izplačala.Najprej naj izplačata tisto,kar je bilo namenjeno igralcem,in že nakazano na KZS,če je ta denar sploh še tam.In gre za cca 70 000€,kar ni malo.In res škoda,da se igralci tako izpostavljajo,names to,da bi v prvih vrstah stala Erjavec in Nesterovič.Torej,ta koj jutri nakažita igralcem tisto,kar jim je namenila država.Če pa je vse tole samo predvolina kampanja in pridobivanje volilcev za eno stranko,pa tipa,ki vodita KZS spomnim,da sta se pri podpori na volitvah za predsednika olimpijskega komiteja,že enkrat napačno odločila.Zato pa vaju tisti,ki imajo v rokah škarje in platno( denar),ne jemljejo resno in očitno nimata njihove podpore.
Citat
 
 
+5 #19 davison20 07:51 11-04-2018
*****, Smodiša pa ni bilo poleg, poglej kdaj je odšel iz KZS
Citat
 
 
+18 #18 Spanoulis 07:16 11-04-2018
Vsaka resna zveza, takšna ki da kaj nase, ima pravilnik kjer se finančno ovrednotijo medalje na določenih prvenstvih. Recimo EP zlata medalja - moška košarka - 5000 EUR na igralca, 3000 za trenerje, 2000 za ostale člane.

Mene bolj zanima ali so igralci vedeli kakšna nagrada jih čaka, če kaj osvojijo. Ker če so vedeli, potem je to nekdo obljubil in obstaja nek papir in nekdo ki to mora izplačati. Bi rekel, da je to naloga KZS, ne države. Če niso vedeli, potem je to znak, da nihče ni verjel, da se lahko osvoji karkoli - kar samo po sebi veliko pove.

Če torej ni bilo nič ovrednoteno, potem je vsaka nagrada plus in se ji ne gleda v zobe. Še posebej ker je država (ne KZS, ki bi morala posrkbeti za nagrade!) svoje plačala kot je obljubila in je v resnici plačala več kot bi morala. Pa čeprav je še vedno smešno malo, to ni dvoma.
Citat
 
 
+20 #17 viruloko 06:56 11-04-2018
Zanimivo...ko je pred časom nek predstavnik manjšega kluba na podeželju g.Nesteroviću pojamral, da so stroški tekmovanj previsoki in da je težko na podeželju najti sponzorje, ki bi ti bili pripravljeni priskočiti na pomoč, je slednji hladno odvrnil "če nisi sposoben najti denarja, potem nimaš v klubu kaj iskati"... res zanimivo kako se situacija obrne...
Citat
 
 
+20 #16 Resnica je 01:22 11-04-2018
Vsi pametni, pred dnevi ste pa vsi glasovali na skupscini za njihov se en mandat.
Sklicite skupscino in jih odstavite ter jim poberite denar, ki so si ga nagrabli.
Citat
 
 
+20 #15 Kopar 23:24 10-04-2018
Sramota KZS in erjavec oziroma nesterovic.. še enkrat več se je iskazalo prav, da ta dva z celotno zvezo na čelu ne vesta kaj počneta..
Citat
 
 
+4 #14 ivi 22:55 10-04-2018
Citati Bebec:
Nesterovič Milič Smodiš sama banda. V žep so dal kaj? Izplačal so si bonus ker so dobro delal in zaradi njih so osvojili prvenstvo... za zjokat.. kot da niso dosti zaslužili v karieri...
Pol pa na vprašanja tale nesterovič odgovarja s čist brezpredmetnimi odgovori premalo dobili denarja.. čaki a si glup.. igralci niso vidli dnarja sej ni zate nič Nesterovič... tvoja naloga je da samo prenakažeš denar!!

Ti si res ******, Smodiša ni že eno leto.
Citat
 
 
+14 #13 Bebec 17:25 10-04-2018
Nesterovič Milič Smodiš sama banda. V žep so dal kaj? Izplačal so si bonus ker so dobro delal in zaradi njih so osvojili prvenstvo... za zjokat.. kot da niso dosti zaslužili v karieri...
Pol pa na vprašanja tale nesterovič odgovarja s čist brezpredmetnimi odgovori premalo dobili denarja.. čaki a si glup.. igralci niso vidli dnarja sej ni zate nič Nesterovič... tvoja naloga je da samo prenakažeš denar!!
Citat
 
 
+12 #12 sportnik 16:44 10-04-2018
Kriva ni vlada, tak je pravilnik v šlo. Je pa žalostno nizek znesek, a saj vsi vedno govorijo, da igrajo za čast in ne za denar.
Kriva je samo kzs, ki se sramotno vede do večine, začelo se je že pred leti z Udrihom, da o siromašenju SLO klubov.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik