Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Trboveljčane od ubranitve naslova loči le še ena ovira

V Košarkarski rekreativni lige Zasavje smo ta teden dobili prvega finalista. Mesto v finalu si je še tretjič zapovrstjo priigrala ekipa Oskar Trbovlje, ki bo na zadnji tekmi tretje sezone naskakovala svoj drugi naslov prvaka.

 

(foto: Studio Arnola)

Trboveljčani so v polfinalu izločili Veterane laškega Zlatoroga, ki so jih po izenačenem boju pred približno 50 obiskovalci premagali s 96:87.

Prav ste prebrali, na razburljivem obračunu je 'padlo' kar 183 točk, za zmagovalce pa jih je največ (25) prispeval Marko Radak.

S kom se bodo Oskarji srečali v finalu, bo znano prihodnji četrtek po 20. uri, ko se bodo v drugem polfinalnem paru pomerili hrastniški Barbari in zagorjanski Mair Team.

Vljudno vabljeni v športno dvorano Osnovne šole Trbovlje! Vstopnine ni!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, polfinale:

Četrtek, 5. april:

OSKAR TRBOVLJE - ZLATOROG VETERANI 96:87

Oskar Trbovlje: Radak 25, Perko 18, Božjak 17, Grešak 13, Guzej 9, Hribšek 7, Cestnik 5, Tominšek 2.

Zlatorog Veterani: Blagotinšek 26, Uršič 22, Cizej 18, Pajnič 16, Lapornik 3, Sadar 2.

Kljub temu, da so Laščani znani po svoji počasni igri z dolgimi napadi, smo bili v prvem polfinalu priča tekmi z visokim tempom in veliko zadetimi meti.

Prvo četrtino so bolje začeli Veterani, ki so po 5 minutah igre vodili že s 14:5. Oskarji so se nato uspeli rahlo približati, a kaj ko so njihovi tekmeci potem znova pritisnili in ob koncu četrtine prednost povišali še na 22 točk (31:9).

V drugi četrtini so Trboveljčani vztrajno sledili Laščanom in skozi vseh 10 minut zmanjševali prednost, izid pa so prvič po začetku tekme izenačili prav ob zvoku sirene, ki je odpiskala konec prvega polčasa (51:51).

Po počitku je bila igra večino tretje četrtine izenačena, prednost pred začetkom zadnjih 10 minut pa so si priigrali Veterani (71:65).

Oskarji so se, kot jim je v navadi, prebudili v četrti četrtini in z delnim izidom 10:0 prešli v vodstvo s 5 točkami razlike. Veterani se seveda niso hoteli kar tako predati in so jih kmalu ulovili, zaostanek pa stopili na vsega 2 točki. Takrat so Trboveljčani znova strnili svoje vrste in naredili še delni izid 9:0, Laščanom pa je zmanjkalo moči za še en preobrat.

Za zmago Oskarjev sta bila najbolj zaslužna Radak s 25 točkami (22 jih je dosegel v prvem polčasu) in Perko z 18 točkami, pri Veteranih pa je bil najboljši strelec Blagotinšek s 26 točkami.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik