Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Miro Majkič bo vodil Kranjske orle, pričakuje dobro delo fantov in uvrstitev v 1. mladinsko ligo

imageKontaktirali smo mladega trenerja Mira Majkiča, ki je lani vodil ekipo KOŠ Celovca. »Letos sem se odločil, da bom vodja kluba Kranjski orli v Kranju. To pa zaradi tega, da imam več časa za dokončanje študija in da se lahko še bolj posvetim svoji družini. Sin je namreč star 3 mesece,« je v uvodu povedal naš sogovornik Majkič.

 

 

(foto: http://kk-kranjskiorli.blogspot.com/)

Želi pomagati kranjski košarki

 "V klub Kranjski orli sem prišel že lani, z namenom, da predvsem pomagam kranjski košarki. Predlagal me je znani košarkaški strokovnjak (profesor na Fakulteti za šport) Goran Vučkovič."

V klubu bo imel funkcijo strokovnega vodje in športnega direktorja

 "Kljub delovanju v Avstriji, sem našel dovolj moči in zagnanosti, da sem ostal tudi v Kranju. Po letu dni delovanju v klubu Kranjski orli, sem videl, v kakšno sredino sem prišel. Zaradi ambiciozne in zdrave sredine, sem se odločil, tu delo nadaljevati še v večjem obsegu. Prepričali so me s super programi, kateri omogočajo boljši razvoj igralcem. Sedaj imam v klubu funkcijo strokovnega vodjo in pa športnega direktorja. Zaradi povečanega obsega dela, smo se obojestransko odločili, da prekinemo sodelovanje s klubom v  Avstriji. Ob tej priliki se zahvaljujem vsem v klubu KOŠ Celovec za prijetne občutke, ki sem jih z njimi doživljal dve leti in jim tudi naprej želim veliko uspeha. Tam sem spoznal drugačno delovanje kluba. Klub je zelo dobro organiziran, katerega vodijo pošteni in delovni ljudje."

Perspektivne igralce bodo posodili ekipi Domžal, Slovana in Komende

"V letošnji sezoni bom prevzel mladinsko ekipo Kranjskih Orlov, katera nastopa v 2. SKL in jo sestavljajo fantje letnika 1996 in mlajši. V klubu imamo tudi ostale selekcije (U16, U14, U12, U10). Letos bomo posodili nadarjene oziroma perspektivne igralce tudi ekipam Domžal, Slovana, Komende za lažji in še hitrejši razvoj igralcev. Kajti načelo katerega se v našem klubu držimo je delovati najboljše za igralca."

Cilj je nuditi optimalne pogoje

"Zaradi tega je tudi cilj kluba Kranjskih Orlov, da nudi vsakemu igralcu optimalne pogoje za njegovo košarkaško kariero. V našem klubu se veliko pogovarjamo z igralci in tudi njihovimi starši. Ob skupinskem košarkaškem treningu jim nudimo tudi individualne in atletske treninge. Vse te treninge jih trenirajo izkušeni in izšolani strokovnjaki. Tudi za fizioterapije je poskrbljeno."

Želijo se uvrstiti v prvo mladinsko ligo

"Od letošnje svoje ekipe pričakujem, predvsem dobro delo fantov v klubu in izven le tega (posoje v drugi klub, šola, ...). Z ekipo letnika 1996 se že naslednjo sezono želim uvrstiti v prvo mladinsko ligo, ker mi izkušenj ne manjka."

Priprave potekajo v Mojstrani, v pomoč jim je izkušeni trener Dejan Bucalo

"imageTe dni pa našo mladinsko, kadetsko in pionirsko ekipo pripravljamo na novo sezono v Mojstrani. Želimo imeti pripravljalne treninge za to starost vedno v Mojstrani, kjer imamo super pogoje. Tu mi je v veliko pomoč izkušeni trener, ki je že vrsto let deloval pri mlajših kategorijah Triglava Dejan Bucalo (na fotografiji levo). On ima v našem klubu tudi ekipo kadetov in pionirjev," je v zaključku povedal nekdanji strateg Celovca in Triglava.

 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik