Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Jaka Lakovič za resnico in dostojanstvo

V Ljubljani je v četrtek potekal nacionalni forum Glasovi za resnico in dostojanstvo, ki je v svoji prvi izvedbi obravnaval temo spolnih zlorab v športu in slovenski javnosti predstavil aktivnosti mednarodnega projekta o spolnem nasilju v športu - Voice.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

V projektu Voice, kar v prevodu pomeni Glas, sodeluje dvanajst partnerjev, od katerih je osem izobraževanih ustanov iz prav toliko evropskih držav, štirje partnerji pa so nadnacionalne evropske organizacije, ki delujejo na področju športa in mladih.

Cilj projekta Voice je povečati zmogljivost športne skupnosti za boj proti spolnemu nasilju in okrepiti integriteto v športu, njegov namen pa je osveščati športno javnost o spolnem nasilju v športu ter spodbuditi določevalce k vzpostavitvi mehanizmov za izobraževanje ciljnih javnosti o spolnem nasilju v športu oziroma kako spolno nasilje prepoznavati in kako se mu zoperstaviti.

Poleg Evropske komisije v okviru programa Erasmus+ so projekt podprli tudi slovenski športniki, košarkarski trener Jaka Lakovič, biatlonec Klemen Bauer, rokometašica Miša Marinček in nekdanja judoistka Raša Sraka.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik