Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Goran Dragić: "To je najbolj naporna sezona v moji karieri"

Edini slovenski predstavnik v severnoameriški ligi NBA se je na včerajšnji novinarski konferenci zbranim slovenskim novinarjem prek Skypa oglasil iz New Yorka in pred današnjo tekmo z Knicksi povedal marsikaj zanimivega.

(foto: NBA; KZS)

31-letni organizator igre Miami Heata je tri tekme pred koncem rednega dela tekmovanja že uvrščen v končnico, kjer pa še ni znano, s kom se bo pomeril v prvem krogu.

»V bistvu nam je vseeno, s kom bomo igrali, saj če hočeš osvojiti naslov prvaka, moraš premagati vse najboljše. Zato tako tudi igramo. Redni del želimo skleniti s tremi zmagami, potem pa končnico pričakati v čim boljši formi,« je uvodoma dejal Goran, ki je tudi sicer zadovoljen s potekom sezone.

»Sezona je res naporna. Zdi se mi, da po fizični plati celo najbolj v moji dozdajšnji karieri. Kljub temu sem zelo vesel, kako poteka. Lani smo končnico zgrešili le za eno zmago, letos pa nam je uspelo izpolniti cilj. Na to ekipo sem zato zelo ponosen in vesel, da sem lahko del nje.«

Po tem, ko je Dragić 18. februarja kot prvi Slovenec zaigral na tekmi vseh zvezd, bo za slovensko košarko nov pomemben mejnik v ligi NBA prišel že 21. junija. Tedaj bo namreč v Brooklynu potekal vsakoletni nabor lige, na katerega se bo najverjetneje prijavil tudi najkoristnejši igralec Evrolige Luka Dončić.

"Gogi" je že večkrat povedal, da je "Donke" pripravljen za bolj med najboljšimi košarkarji na svetu, na konferenci pa je izrazil željo, da bi rad bil njegov soigralec.

»V ligi NBA sta prvi dve sezoni vedno najtežji, zato vsak novinec ob sebi potrebuje nekoga, ki ga pozna in ki mu zaupa. Pri tem tudi Luka ne bo izjema, zato bi bil zelo vesel, če bi se mi pridružil v Miamiju.«

Kako dobro znata sodelovati med seboj, sta fanta dokazala že na minulem evropskem prvenstvu, kjer sta našo člansko izbrano vrsto na prvem skupnem velikem tekmovanju popeljala do prve (zlate) medalje, v prihodnje pa bo v reprezentančnem dresu nastopal le zvezdnik madridskega Reala.

»Jaz sem svojo pot v reprezentanci končal, ostajam pa njen velik navijač, zato bom zanjo navijal tudi v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo,« svoji odločitvi ostaja zvest Goran Dragić, ki se mu ob tej priložnosti iz srca zahvaljujemo za vse nepozabne trenutke v letošnjem in lanskem letu.

Sorodni prispevki:

VIDEO: Goran Dragić v velikem slogu do končnice lige NBA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik