Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

LTH Castings Mercator: V Škofji Loki trenirata Kolarevič in Kunc; blizu podpisa Pašalić

slikcaTokrat smo se pogovarjali z novim trenerjem na klopi LTH Castings Mercatorja, Sašo Dončičem, ki je navdušen nad pripravljenostjo svojih varovancev.

Po ponedeljkovem treningu smo ustavili nekdanjega košarkarja Loka Kave Sašo Dončiča, ki bo v novi sezoni sedel na trenerskem stolčku škofjeloškega prvoligaša. Na treningu se je pojavilo 15 košarkarjev, med njimi tudi Jakhel Kolarevič in Aleš Kunc.

Kako to, da ste se odločili za prevzem člansko zasedbo LTH Castings Mercatorja?

"Že lani sem bil v kontaktu z Igorjem Dolencem, letos pa mi je ponudil mesto na trenerskem stolčku in resnično sem zadovoljen, da sem dobil tako priložnost za dokazovanje."

Koliko letno pogodbo ste podpisali?

"Mislim, da v Sloveniji danes redko kdo še podpiše več kot enoletno pogodbo, tudi v našem primeru pa je temu tako. Dogovorjeni smo za prihajajočo sezono, za naprej pa bomo še videli."

Ste imeli še kakšne druge ponudbe?

"Glede trenerstva niti ne, saj smo se tu v Škofji Loki vse domenili že zelo zgodaj."

Za vami je teden dni priprav. V kakšni pripravljenosti je ekipa?

"Moram reči, da so fantje na priprave prišli izredno dobro pripravljeni. Držali so se vsega, kar smo se dogovorili, moram pa priznati, da sem pozitivno presenečen, saj so prišli še celo bolje pripravljeni kot sem pričakoval sam. Je pa res, da je teden dni priprav že za nami, sedaj smo začeli delati že bolj trdo. Do začetka prvenstva je še mesec in pol, tako da je še dovolj časa za pripravo."

Kakšne cilje ima letošnji LTH Castings Mercator?

"Vse je odvisno od tega, kakšne okrepitve bomo še dobili. Tako kot večini klubov v slovenski ligi pa nam je primarni cilj zagotovo obstati med elito, je pa res, da bo razlika med ligo za obstanek in ligo za prvaka verjetno majhna."

Kako je z okrepitvami, z vami je prejšnje dni treniral tudi Vlado Pašalić, danes Kunc. Sta v igri za prestop v Škofjo Loko?

"Vlado Pašalić je definitivno v igri za prestop. Sam bi bil zelo vesel, če bi ga uspeli pripeljati, saj gre za vrhunskega igralca, res pa je, da so nekaj moje želje, realnost pa nekaj povsem drugega. Aleš Kunc je danes poklical in prišel na trening, v Škofji Loki so vrata odprta vsakomur, tako da ni bilo nobenega problema."

Kadrovanje torej še ni zaključeno?

"Daleč od tega. Pripeljali bomo še nekaj igralcev, je pa jasno, da bodo večino ekipe tvorili mladi škofjeloški igralci. Že sta prišla Aleš Primc in Elvin Omanović, ki sta malo starejša in bosta s svojimi izkušnjami lahko v precejšnjo pomoč mladim. Tu so še Nejc Kobal, Robert Abramović in Matevž Dobravec, kar priča o tem, da bomo imeli zares mlado ekipo."

Za Loka Kavo ste nastopali tudi sami. Kakšni so spomini na tista leta?

"V Škofji Loki mi je bilo vselej všeč, tu sem prebil sezono in pol nato pa dobil ponudbo iz tujine. Loka Kava je zagotovo ekipa, ki ima tradicijo, že nekaj časa nastopa med elito, kar govori o neki stabilnosti. Mislim, da bi lahko vse skupaj letos še malce nadgradili, je pa res, da so danes taki časi, ko je z vseh strani možno poslušati o primanjkovanju denarja, tako da vsekakor ne bo lahko." (Vir: KK LTH Castings Mercator)

Share

Dodaj komentar

Iskalnik