Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Šampionski pokal v vsakem primeru v slovenske roke

V srednjeevropskem pokalu Helios Alpe Adria bodo nocoj okronani novi prvaki. Na finalni tekmi, ki bo od 19. ure dalje potekala v dunajski areni Hallmann Dome, se bodo za šampionski pokal udarili košarkarji slovenskega Zlatoroga in slovaških Levic.

(foto: freepik.com)

Že pred začetkom finala je jasno, da bomo zmagovalci tretje sezone pokala postali Slovenci, saj Levicke Patriote vodi slovenski trener Teo Hojč, njegov varovanec pa je tudi nekdanji branilec Zlatoroga Miha Vašl.

Laščani so v pokalu Helios Alpe Adria edini tekmovalci, ki so se prav v vsaki sezoni prebili med štiri najboljše ekipe, na njihovo nesrečo pa so tudi tisti, ki so vselej ostali praznih rok.

Če si varovanci trenerja Aleša Pipana želijo, da bi bilo letos kaj drugače, bodo morali drevi zmanjšati učinek 24-letnega in kar 217 cm visokega slovaškega centra Borisa Bojanovskyja in 28-letnega in 202 cm visokega srbskega krilnega igralca Žarka Đurića.

Prvi je s povprečjem 10,2 točki, 5,4 skoka, 1,6 blokade, 1,3 podaje in 1,1 pridobljene žoge najkoristnejši igralec Levickih Patriotov, drugi pa je s povprečno 12,2 točkama njihov prvi strelec.

Zlatorog in Levice se v letošnji sezoni še nista srečala, v krstni sezoni pokala 2015/16 pa so Laščani na poti do finala Slovake izločili v četrtfinalu.

Sorodni prispevki:

Zlatorog napredoval v finale mednarodnega pokala

Share

Dodaj komentar

Iskalnik