Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Največji potencial Evropskega pokala izvira z Balkana

Ob pričakovanju finala Evropskega pokala, v katerem se bosta naslednji teden pomerila ruska Lokomotiva Kuban in turška Darušafaka, so v omenjenem mednarodnem tekmovanju imenovali najbolj vzhajajočo zvezdo.

(foto: eurocupbasketball.com; KK Cedevita)

Prestižno nagrado je prejel Bosanec Džanan Musa, 18-letni branilec zagrebške Cedevite, pri kateri nad njegovim razvojem budno bdi prekaljeni slovenski trener Jure Zdovc.

Džanan, ki je enako nagrado letos prejel že tudi v regionalni ligi ABA, je v tej sezoni Evropskega pokala zaigral na 16 tekmah, na srečanje pa v povprečno 20 minutah dosegal 10,5 točke in 3,2 skoka. Cedevita je s tekmovanjem končala v osmini finala.

Trofeja z imenom EuroCup Rising Star se vse od leta 2009 podeljuje tistim najbolj obetavnim košarkarjem, ki do 1. julija pred začetkom posamezne sezone še niso dopolnili 22 let.

Pred Muso, ki je postal najmlajši nagrajenec, so jo prejeli Latvijec Rolands Šmits, Poljak Mateuž Ponitka, Latvijec Kristaps Porzingis, Črnogorec Bojan Dubljević (dvakrat zapored), Litovca Jonas Valančiunas in Donatas Motiejunas, Španec Victor Claver in Srb Milan Mačvan.

Sorodni prispevki:

Bivši član Olimpije in Zdovčev izbranec proglašena za MVP-ja in vzhajajočo zvezdo lige ABA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik