Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V boju za naslov lige ABA ostal le še en Slovenec

V regionalni ligi ABA je sinoči postal znan prvi finalist. Mesto v finalu si je zagotovila črnogorska Budućnost s trenerjem Aleksandrom Džikićem, ki je v polfinalni seriji še drugič ugnala stratega Jureta Zdovca in hrvaško Cedevito.

(foto: Budućnost Voli)

Podgoričani so v Podgorici, kjer sta sodila tudi slovenska sodnika Matej Boltauzer in Saša Pukl, slavili zmago z 72:57, tekmo pa so prelomili v zadnjih desetih minutah, ko so dali kar 27, prejeli pa le 11 točk.

Gostitelji so do odločilne prednosti prišli v prvi polovici četrte četrtine, ko so na krilih tria Kyle Landry - Petar Popović - Kyle Gibson naredili delni niz 14:2 in minimalni zaostanek (45:46) spremenili v naskok 11 točk (59:48).

Omenjeni trojec je srečanje končal pri skupno 31 točkah, najkoristnejši igralec Budućnosti pa je bil 24-letni organizator igre Nikola Ivanović, ki je za zmago prispeval 13 točk, 5 skokov in 4 podaje.

Najbolj učinkovit igralec Cedevite je bil 31-letni center Andrija Stipanović, ki je zabeležil 9 točk, 7 skokov, 1 podajo.

Drugega finalista lige ABA bomo dobili nocoj po 21. uri, ko se bosta v Beogradu prav tako tretjič v polfinalu pomerila Alen Omić in srbska Crvena zvezda ter črnogorski Mornar.

Liga ABA, polfinale:

Nedelja, 1. april:

BUDUĆNOST VOLI - CEDEVITA 72:57 (11:17, 17:15, 17:14, 27:11) [2:1]

STATISTIKA

VRHUNCI TEKME


Sorodni prispevki:

Jure Zdovc polfinalno serijo izenačil na 1:1

Share

Dodaj komentar

Iskalnik