Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Subrina Ilirija končala z domačim kadrovanjem, registrirana tudi Nataša Radulović, v pričakovanju dveh tujk

Subrina Ilirija, ki bo v prihajajoči sezoni nastopala v domačem prvenstvu in regionalni ligi MŽRKL, počasi zaključuje s sestavo članske ekipe. Potem, ko so pred kratkim oblikovali strokovni štab, ki ga bosta tvorila Spasoje Todorović in Emir Haskič, so v minulih dneh zaključili z domačim kadrovanjem prve ekipe.(foto: Aljaž Močnik/KZS)

Iz lanske sezone tako v ekipi ostajajo Vesna Lešnjak (1990, 192cm), Sara Meden (1994, 170cm), Sandra Bajrektarevič (1990, 168cm), Petra Lumpert (1992, 173cm) in Klara Krošelj (1991, 173cm), medtem ko se bosta prvi ekipi priključili tudi obetavni Ela Mičunovič (1997, 181cm) in Urša Rajh (1995, 177cm).

Iz vrst Grosupljega se v prestolnico selita reprezentantka Saša Panič (1986, 171cm) in Sandra Jevtović (1993, 187cm). Iz celjskega Athleta prihaja občasna reprezentantka Anja Klavžar (1990, 177cm), iz Rogaške pa Urša Svetič (1993, 173cm). Barve Ilirije bo branila tudi Tjaša Senčar (1989, 174cm), ki prihaja iz Domžal, medtem ko se po krajši odsotnosti s parketa vračata Teja Kropivšek (1989, 175cm) in Meta Lebar (1990, 173cm).

Vlado Mičunovič, predsednik kluba, ne skriva presenečenosti nad neodzivnostjo slovenskih igralk in napoveduje dve tuji okrepitvi. » Zagotovili smo vrhunske pogoje dela z delom v novih dvoranah, ob izjemnem strokovnem vodstvu ter ponudili možnost igranja in hitrejšega razvoja slovenskih igralk z nastopanjem v regionalni ligi. Kljub temu smo bili presenečeni z neambicioznostjo, ki vlada med nekaterimi domačimi igralkami. Tako smo se bili primorani ozreti v tujino, kjer bomo možnost napredka in uveljavitve v regionalnem prostoru ponudili mladima tujima okrepitvama, za kateri računamo da bosta v naslednjih dneh okrepili Ilirijo in prispeli v Ljubljano.«

Na seznamu registriranih igralk pa lahko najdemo tudi nekdanjo kapetanko slovenske izbrane vrste Natašo Radulović, ki je po lanski sezoni oznanila konec svoje športne kariere. Nataša se je sicer pridružila strokovnemu štabu Ilirjank, saj bo pod vodstvom vodje mladinskega pogona Boruta Fijavža skrbela za krožke košarke na osnovnih šolah v Ljubljani. »Vesela sem, da bom lahko svoje pridobljeno igralsko znanje prenašala na najmlajše igralke. Čeprav sem po lanski sezoni napovedala zaključek svoje kariere, pa sem si po dogovoru z ambicioznim vodstvom Ilirije pustila vrata odprta. Konec koncev je Ljubljana moje domače mesto kjer sem začela igrati košarko in mogoče bi bilo lepo tudi zadnjo tekmo spet odigrati doma.«

Nataša Radulović (1982, 180cm) je svojo zadnjo sezono v Ljubljani preživela leta 2004/2005, ko je nastopala za Lek Ježico. Od tam jo je pot prek Celja vodila v Španijo (Ensino Lugo, Ferrol), ob povratku v Slovenijo je zaigrala za Hit Kranjsko Goro in osvojila dvojno krono, v lanski sezoni pa je bila ena izmed najzaslužnejših za najbolj uspešno sezono kranjskega Triglava, ko je v povprečju na tekmo dosegala 14.5 točk in 6.5 skoka.

Sicer pa v taboru Subrine Ilirije ne počivajo in se še naprej zavzeto pripravljajo na začetek sezone. V zaključni fazi naj bi bila dogovora z dvema tujima okrepitvama, ki naj bi bili v kadru ekipe že v septembru, ko imajo predvidenih sedem prijateljskih tekem.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik