Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Borili se bomo za vsako žogo"

Nocoj bomo izvedeli ime prvakinj ženske regionalne lige WABA. V finalu zaključnega turnirja v bolgarski Montani se bodo udarile košarkarice Cinkarne Celja in Budućnosti Bemaxa, tekma pa se bo začela ob 18. uri.

(foto: Gojko Kusić)

V včerajšnjem polfinalu so Celjanke s 77:55 odpravile beograjsko Crveno zvezdo, Podgoričanke pa so s 74:67 ugnale Montančanke.

Slovenke in Črnogorke so bile najuspešnejše košarkarice že v rednem in tudi v drugem delu tekmovanja. Prve so v tej sezoni lige WABA klonile le trikrat, druge pa so doslej izgubile štrikrat.

Varovanke Damirja Grgića in izbranke Gorana Boškovića so se v dosedanjem delu sezone pomerile dvakrat, obakrat pa so zmago slavile gostiteljice. V Celju se je tekma končala z izidom 59:51, v Podgorici pa z 59:50.

Na omenjenih srečanjih sta se v vrstah Celja najbolj izkazali 20-letna hrvaška krilna igralka Iva Slonjšak in 22-letni ameriški (krilni) center Oderah Chidom, pri Budućnosti pa sta najbolj izstopali 24-letna makedonska branilka Anđelika Mitrašinovik in 23-letna srbska krilna igralka Kristina Topuzović.

»Želimo odigrati še eno dobro tekmo. Ekipa Budućnosti je v vlogi favorita. Igrali bodo praktično pred svojimi gledalci, saj je prišlo iz Podgorice veliko število njihovih navijačev, vendar to v tem trenutku ni toliko pomembno. Borili se bomo za vsako žogo in skušali odigrati taktično zrelo z veliko energije,« je taktiko za ubranitev naslova prvaka predstavil trener Cinkarne Celja Damir Grgić.

Pred finalom se bo v športni dvorani Mladost odigrala tudi tekma za tretje mesto, ki bo na sporedu ob 15. uri.

Sorodni prispevki:

Slovenke tretjič v finalu lige WABA!

Share

Dodaj komentar

Iskalnik