Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Veteranom Zlatoroga uspel zgodovinski preboj v polfinale

V Košarkarski rekreativni lige Zasavje so postali znani vsi štirje polfinalisti. Aktualnemu prvaku Oskarju Trbovlje in podprvaku Mair Teamu so se v polfinalu pridružili Veterani Zlatoroga in Barbari.

(foto: Studio Arnola)

Veterani laškega Zlatoroga so si napredovanje zagotovili z dramatično zmago nad mestnimi tekmeci Šajspoh Rangersi (61:60), hrastniški Barbari pa s prav tako tesno četrtfinalno zmago nad litijskimi Črički (72:68).

Polfinale bo potekalo 5. in 12. aprila. Petega aprila si bodo ob 20. uri nasproti stali Oskarji in Veterani Zlatoroga, dvanajstega aprila pa se bodo ob prav tako 20. uri med seboj pomerili Mairovci in Barbari.

Obiščite dvorano Osnovne šole Trbovlje in si povsem brezplačno oglejte razburljiva obračuna za uvrstitev v veliki finale!

POSNETEK ŽREBA POLFINALNIH PAROV

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, četrtfinale:

Četrtek, 22. marec:

ZLATOROG VETERANI - ŠAJSPOH RANGERS 61:60

Zlatorog Veterani: Blagotinšek 13, Uršič 12, Cizej in Lapornik 11, Pajnič 10, Blatnik Ž. 3, Sadar 1, Košak.

Šajspoh Rangers: Čop 21, Korošec 12, Smiljič 10, Požin B. 8, Fantinato 4, Požin M. in Topolšek 2, Remškar 1, Pristovnik.

POSNETEK TEKME

Z največjim zanosom lahko trdimo, da smo si ogledali eno najbolj, če ne najbolj zanimivo in borbeno tekmo letošnje sezone Košarkarske rekreativne lige Zasavje.

Skozi celotno srečanje smo spremljali čvrsto košarko z nekaj umazanimi vložki, kar pa je naredilo srečanje še bolj zanimivo.

Visoko motivirani ekipi sta se do zadnjih sekund izmenjevali v vodstvu. Pri vodstvu za točko so imeli napad Šajspohi, a jih je agresivna obramba veteranov Zlatoroga prisilila k napaki in izgubljeni žogi, ki jo je v protinapad popeljal Žan Blatnik in z lepo asistenco Mateju Pajniču omogočil lahko polaganje za vodstvo z eno točko razlike. Sledil je še težak poskus Šajspohov z daljše razdalje, vendar žoga ni našla poti skozi obroč.

Tekma je bila dokaz izredne izenačenosti ekip v ligi. Na koncu Rangersi niso skrivali razočaranja po porazu, saj so bila njihova pričakovanja po sanjski sezoni v rednem delu večja.

Veterani so še enkrat več dokazali, da leta niso ovira za fantastične predstave, ki jih kažejo od novoletnega premora dalje. Z njihovo prvo uvrstitvijo v polfinale tekmovanja so jim apetiti zrastli, kar pa bodo v polfinalu poskusili izkoristiti proti aktualnim prvakom Oskarjem.


BARBARI - ČRIČKI 72:68

Barbari: Tušek, Berčon in Otopal 16, Deželak Rok 8, Golotič 7, Hasanović 6, Kumberger 3, Tilinger.

Črički: Kajtna 25, Erjavec 15, Seručar 13, Pavlin 6, Markotič 5, Bečirović in Božič 2, Medved, Žilnik.

POSNETEK TEKME 

Tudi zadnja tekma četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje je bila vse prej kot nezanimiva. Po rednem delu prvouvrščeni Barbari svojih ambiciji niso skrivali, še več, napovedovali so lahek sprehod do polfinala, ki pa se ni zgodil.

V četrtfinalu so naleteli na izredno motivirane Čričke, ki so jim na vse pretege to skušali preprečiti.

Tekmo so bolje začeli Črički in z nekaj zadetimi trojkami Žana Erjavca naredili manjšo razliko, a Barbari so izkušeno igrali svojo igro in jim vztrajno sledili. Črički so še naprej dobro skakali v napadu in izkoriščali mete iz druge priložnosti.

Tri minute pred koncem so Črički vodili za 7 točk, potem pa je Boštjan Berčon zadel trojko in stroj Barbarov je začel počasi, a vztrajno mleti in topiti razliko.

Črički so slabo izkoriščali proste mete in minuto pred koncem vodstvo prepustili Barbarom. Z mirnejšo roko na črti prostega meta sta Rok Deželak in David Otopal tekmo pripeljala do razlike, ki je zadostovala za zadnjih osem sekund. 

Črički se ob zavedanju, da so na tekmi sezone iz rok spustili zmago, z dvignjeno glavo poslavljajo od letošnje sezone, Barbari pa bodo tudi v težkem polfinalu proti Mair Teamu stavili na svojo značilno igro in bogate izkušnje.


Četrtek, 15. marec:

MAIR TEAM - ŠD LITUS 94:62
OSKAR TRBOVLJE - TIFERJI LAŠKO 66:51

POROČILO TEKEM

Share

Komentarji   

 
+3 #1 super 13:54 26-03-2018
Sedaj se pa lahko prijavio za clansko ekipo :P
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik