Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

KK Podčetrtek organiziral peti košarkarski kamp (+foto)

imageKot nekakšen uvod v drugi del košarkarske sezone mlajših kategorij in popestritev počitniškega časa otrok so med 20.8. in 24.8. v KK Podčetrtek organizirali petdnevni košarkarski kamp za mlade košarkarje od 7 do 14 let . Kamp, že peti po vrsti, je bil namenjen vsem mladim, ki so že vključeni v mladinski pogon kluba kakor vsem

ostalim, ki so si želeli bolje spoznati to igro.

Udeležencev je bilo 28, razdeljeni pa so bili v 3 kategorije glede na starost in košarkarsko znanje. Treningi so potekali v večnamenski športni dvorani Podčetrtek in sicer enkrat ali dvakrat dnevno. Prvi dan je po uvodnem pozdravu vseh udeležencev in seznanitvi njihovih staršev s potekom kampa, sledil trening, ki je bil namenjen predvsem osvežitvi košarkarskega znanja. Drugi dan je bil najprej dopoldanski trening, nato pa so se vsi udeleženci odpraviti v Aqualuno, kjer so se košarkarji spoznali z ostalimi soigralci in trenerji tudi v nekoliko drugačnem okolju. Po koncu kopanja je zopet sledil popoldanski trening, ki je bil za nekatere fante zaradi utrujenosti, zelo naporen. Tretji dan so nato udeleženci imeli dopoldanski trening, po kosilu pa je sledilo igranje prijateljskih tekem. Starejši fantje so odigrali prijateljsko tekmo z vrstniki iz Maribor Messerja, mlajši pa so odigrali medsebojno tekmo. Četrti dan je bil izveden dopoldanski in popoldanski trening, vmesni čas pa so se košarkarji osvežili v Aqualuni.
imageZadnji dan kampa vseboval dopoldanski trening nato pa je po kosilu udeležence obiskal članski igralec KK Podčetrtek Andrej Maček in mladim košarkarjem predstavil svojo pot profesionalnega košarkarja. Andrej je zelo dober primer košarkarja, ki izhaja iz Kozjanskega in je uspel. Povedal je kaj so dobre in slabe lastnosti vrhunskega športa in na kaj morajo kot mladi igralci biti še posebej pozorni. Na koncu so se vsi nadobudni košarkarji pomerili proti Andreju v igri »knock out«, kjer pa jim ga zaenkrat še ni uspelo ugnati. Nato je sledil ogled košarkarskega filma Space Jam z Michaelom Jordanom v glavni vlogi. V popoldanskem času so mladi košarkarji odigrali zaključne tekme v igri 1:1, v metanju prostih metov in odigrali »all stars« tekmo. Treningi so potekali pod vodstvom klubskih trenerjev mlajših kategorij Benjamina Lipnika, Benjamina Pungartnika in Boštjana Šelekarja ter članskega trenerja Tihomirja Tabaka, pridružil pa se jim je tudi Peter Markovinovič. Pri najmlajših dveh skupinah je bila vadba predvsem tehnične narave, medtem ko je starejša skupina izvajala na treningih tudi taktične elemente košarkarske igre.

Ob zaključku kampa je mlade udeležence nagovoril tudi predsednik kluba Darko Šket, ki je mladim košarkarjem povedal, da je kamp ena izmed pomembnih sestavnih delov košarkarske kariere vsakega igralca. Zahvalil se je tudi vsem staršem, ki so otroke pridno vozili vsak dan na treninge, ter jih vzpodbujali pri njihovem ukvarjanju s košarko.

imagePodeljene so bile tudi nagrade najboljšim posameznikom v svoji skupini v metanju prostih metov in igri 1:1. Za MVP (najkoristnejšega igralca) kampa je bil s strani trenerjev izbran Kevin Kolar, ki je s svojim pristopom in znanjem lahko za vzor vsem svojim mlajšim kolegom. V klubu so mnenja, da je kamp odlična promocija košarke za mlade ter dopolnilo njihovega počitniškega prostega časa, tako da bo tudi v prihodnje kamp stalnica v njihovem letnem programu.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik