Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Danes zadnji slovenski derbi na domačih tleh

V drugi diviziji regionalne lige ABA se bo nocoj odigrala prva tekma 21. kola. Predzadnji krog rednega dela bosta ob 18. uri v Rogaški Slatini odprli ekipi Rogaške in Sixta Primorske.

 


(foto: Sixt Primorska/Jani Turk)

Zadnji slovenski derbi na domačih tleh v letošnji sezoni 2. lige ABA je z rezultatskega vidika pomemben zgolj za Slatinčane, ki se teoretično še zmeraj lahko pridružijo Koprčanom na zaključnem turnirju najboljše četverice.

Štajercem se bo načrt izšel le v primeru, da bodo zares visoko premagali Primorce in srbski Dynamic ter da bosta srbski Vršac ali novomeška Krka na tekmah 21. in 22. kola poražena.

Rogaška in Sixt Primorska sta se v tej sezoni srečali že trikrat. Dvakrat so zmago slavili izbranci Damjana Novakovića (90:93 v gosteh v ligi ABA in 79:68 doma v ligi Nova KBM), enkrat pa varovanci Jurice Golemca (80:66 doma v ligi Nova KBM).

Na omenjenih tekmah sta bila pri Rogaški najkoristnejša igralca Mitja Nikolić in (dvakrat) Marko Pajić, pri Sixtu Primorski pa Alen Hodžić, Gezim Morina in Hrvat Marjan Čakarun.

Čakarun (povprečno 12,7 točke, 6,6 skoka in 1,8 podaje na tekmo) je tudi sicer najbolj učinkovit igralec Primorske v 2. ligi ABA, pri Rogaški pa se s tem nazivom lahko pohvali Američan Rashun Davis (17 točk, 5 podaj, 3 skoki in 1,9 pridobljene žoge).

Preostala slovenska predstavnica, Krka, bo na tekmi 21. kola nastopila jutri ob 17. uri, ko bo gostovala pri makedonskem AV Ohridu.

2. liga ABA, 21. kolo:

Torek, 20. marec:

ROGAŠKA - SIXT PRIMORSKA (18.00)

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Teoretično smo še v igri za uvrstitev na zaključni turnir 2. lige ABA, zato bomo poskušali premagati odlično ekipo iz Kopra. Vemo, da Primorska igra organizirano, inteligentno in da zna odigrati negotove končnice. Zavedamo se, da bodo izredno zahteven nasprotnik. Jasno je, da brez maksimalne energije ne bomo mogli odigrati enakovredne tekme. Ob tem bomo potrebovali dobro strelsko formo in seveda pomoč naše publike."

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Obračun z Rogaško za nas rezultatsko ne bo več pomemben, čaka pa nas tudi tretja tekma v vsega šestih dneh. Kalkulirali zagotovo ne bomo. V Rogaško Slatino se odpravljamo z veliko željo po zmagi. Odigrati moramo tako kot znamo in upamo, da bo to na koncu dovolj, da se bomo veselili novega uspeha. Pričakujem zelo zanimivo tekmo."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik