Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Aktualni finalisti izkoristili lanske izkušnje

Po nestrpnem pričakovanju se je končnica Košarkarske rekreativne lige Zasavje končno začela! V boj za naslov prvaka se je spustilo osem najuspešnejših ekip rednega dela, prvi dve mesti v polfinalu pa sta zasedla branilec naslova Oskar Trbovlje in podprvak Mair Team.

(foto: Studio Arnola)

Trboveljčani so bili v četrtfinalu s 66:51 uspešnejši od laških Tiferjev, Zagorjani pa so bili s 94:62 boljši od litijskega Litusa.

Za zmago Oskarja sta največ točk prispevala Primož Perko (21) in Martin Grešak (16), k uspehu Mair Teama pa sta največ točk pristavila Martin Kosin (25) in najboljši strelec rednega dela tekmovanja Edin Jasenčić (23).

Druga dva četrtfinalna para se bosta srečala ta četrtek. Ob 19. uri se bodo najprej pomerili Šajspoh Rangersi in njihovi mestni tekmeci iz Laškega, Veterani Zlatoroga, ob 20.30 uri pa še hrastniški Barbari in litijski Črički.

Vrata športne dvorane Osnovne šole Trbovlje so vam odprta!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, četrtfinale:

Četrtek, 15. marec:

MAIR TEAM - ŠD LITUS 94:62

Mair Team: Kosin 25, Jasenčič 23, Tomažič 14, Meško 8, Roglevski in Štibernik 6, Vozel in Tomšič 5, Prašnikar 2.

ŠD Litus: Kolenc 14, Repina 13, Zupan 12, Cirar 6, Pestotnik in Muzga 5, Šega 3, Drnovšek in Peterca 2.

Mair Team je že na začetku pokazal svojo moč. Začel je tako kot zadnjo tekmo, agresivno v obrambi in več kot uspešno v napadu.

Tako si je že v prvi četrtini priigral 10 točk prednosti. Do polčasa se je Litus nekoliko sprostil in začel igrati bolje, a se kljub temu ni uspel povsem približati.

Drugi polčas je bil odraz prve četrtine. Mairovci so stopnjevali tempo in še povečali naskok pred zasledovalci, na koncu pa zmagali z visoko razliko 32 točk (94:62).


OSKAR TRBOVLJE - TIFERJI LAŠKO 66:51

Oskar Trbovlje: Perko 21, Grešak 16, Božjak 14, Tominšek 7, Guzej 5, Hribšek 2, Radak 1.

Tiferji Laško: Bajramlič 20, Vrščaj 12, Pipan 6, Teržan in Vrščaj 4, Zdolšek 3, Požun 2.

Motivirani Laščani so dodobra namučili aktualne prvake. Na začetku tekme so povedli z 10:1, potem pa so se Trboveljčani zbrali in z nekaj lepimi akcijami do konca četrtine izenačili.

Druga in tretja četrtina sta bili zelo napeti, saj si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Tiferji so tako v zadnjo četrtino vstopili z minimalno prednostjo (47:46), potem pa smo videli velik preobrat.

Tako kot že večkrat letos, so imeli Oskarjevci v zadnjih minutah najbolj mirno roko in živce. Z agresivno obrambo in nekaj zadetimi meti z razdalje so tehtnico nagnili na svojo stran in slavili zmago s 66:51.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik