Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Maribor ostal v stiku z najboljšo četverico

V državnem prvenstvu za članske košarkarice se je včeraj s tekmo med Domžalami in Mariborom zaključilo 4. kolo drugega dela.


(foto: arhiv Tine Cvijanovič)

Novi par točk so si pripisale Mariborčanke, ki so v Domžalah zmagale z 68:36 in s tem prekinile niz treh zaporednih porazov.

Štajerke so si osmo zmago v sezoni zagotovile z odlično igro v prvi in tretji četrtini, v katerih so dale kar 46, prejele pa le 20 točk.

Tekmo sta zaznamovali tudi slovenska reprezentantka Tina Cvijanović in Merisa Dautović, ki sta za zmago Maribora skupaj prispevali kar 45 točk, 15 skokov, 11 pridobljenih žog, 5 podaj in 1 blokado.

Pri Domžalah pa sta se najbolj izkazali kapetanka Vanja Tajher (11 točk ter 1 skok in pridobljena žoga) in Natalija Oven (10 skokov, 5 točk, 3 ukr. žoge, 2 podaji in 1 blokada).

1. SKL za ženske, 4. kolo 2. dela:

Sobota, 17. marec:

DOMŽALE - MARIBOR 36:68 (7:23, 10:13, 13:23, 6:9)

Tajher 11, Kračan 7, Oven in Pintar 5; Cvijanović 33, Dautović in Ribič 12, Kuzma 6.

STATISTIKA

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Pričakovana zmaga Mariborčank. Naše punce se niso držale dogovora iz garderobe. Naredili smo veliko nepotrebnih napak. Upam, da bo Vanjo Tajher in Natalijo Oven naslednjič spremljala še katera igralka. A glede na naše razredčene vrste, nimam mojim dekletom kaj zameriti, saj so se borile, kolikor se lahko."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Čestitam dekletom za pristop in željo. Menim, da smo prišli do zaslužene zmage. V obrambi smo odigrali dobro, v napadalnem delu pa imamo še določene rezerve."


Sreda, 14. marec:

JEŽICA - TRIGLAV 53:77
KONJICE - AKSON ILIRIJA 62:57

POROČILO TEKEM

Torek, 13. marec:

CINKARNA CELJE - GROSUPLJE 87:57

POROČILO TEKME

Sorodni prispevki:

Mariborčanke po osmo, Domžalčanke pa po prvo zmago v sezoni

Share

Dodaj komentar

Iskalnik