Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

"Skušali bomo prisluhniti klubom ter dvigniti raven klubske košarke v Sloveniji"

V četrtek je v Ljubljani potekala volilna skupščina Košarkarske zveze Slovenije, na kateri so pooblaščeni predstavniki izvolili stare in tudi nekaj novih članov.


(foto: KZS)

Na čelu KZS ni prišlo do sprememb, saj so dosedanjemu predsedniku Mateju Erjavcu soglasno podelili nov štiriletni mandat, na položaju podpredsednikov pa ostajata Igo Gruden in Gregor Griljc.

Člani KZS so izglasovali tudi pet članov nadzornega odbora, ki ga odslej sestavljajo Primož Pusar, Jernej Smisl, Tomo Tiringer, Valter Bogataj in Borut Jereb.

Člani častnega razsodišča ostajajo Uroš Jakopič, Jože Ulčar in Barbara Končenik.

»Članom Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za zaupanje in podporo, čeprav vem, da naslednje obdobje za nas ne bo lahko. Skušali bomo še bolj prisluhniti klubom in jim pomagati ter dvigniti raven klubske košarke v Sloveniji. To verjetno pomeni tudi kakšne spremembe v posameznih ligaških tekmovalnih sistemih, če bo prišlo do konsenza zanje. Košarkarsko dogajanje v najbolj ambicioznih sredinah, kot sta na primer trenutno Ljubljana in Koper pri moških ter Celje pri ženskah, pa tudi še kje drugje, vzbuja upanje, da bodo naši klubi kmalu regionalno in mednarodno še bolj konkurenčni,« je po novi prejeti zaupnici v prvih besedah povedal Matej Erjavec in nadaljeval:

»Slovenski klubi morajo vzgajati mlade igralce in imeti čim močnejše državno prvenstvo, hkrati pa moramo imeti tudi vsaj nekaj klubov, ki so sposobni tekmovati v evropskih tekmovanjih. KZS bo to podpirala po najboljših močeh. Zato si tudi želim, da bi zvezam in vodstvu regionalne lige uspelo doseči nek kompromis in uskladiti koledar ter ključna pravila. Na reprezentančnem področju pa si želim v prvi vrsti dogovor med Fibo in Ulebom, ki bo omogočil, da branimo osvojene pozicije in naskakujemo nove zmage z vsemi najboljšimi košarkarji.«


Sorodni prispevki:

KZS pripravlja volilno skupščino

Share

Komentarji   

 
-2 #15 Simon 19:29 16-03-2018
Citati Spanoulis:
Je bil res edini kandidat???

Nikjer ni bilo omenjeno, da je bil še kakšen kandidat, tako da ga očitno res ni bilo. Škoda, ampak ali imamo kakšnega boljšega od povprečnega Erjavca in podobnih? Sam ga ne vidim.
Citat
 
 
+11 #14 Spanoulis 19:10 16-03-2018
Očitno slovenska košarka res nikogar več ne zanima. Da niti protikandidata lutke niso nastavili? Nekega majmuna, ki bi odglumil kandidata - čisto za okus??? Niti tega ni bilo?

Kaj pa kak resen protikandidat, ki bi pripravil konkreten program in se izpostavil, postavil prava vprašanja na katere bi prezidente težko odgovoril... V klubih se životari, nekaj pade iz občinskih blagajn, nekaj dajo sponzorji... pa se živi nekako.

Naslov evropskega prvaka je posledica tega, da večina reprezentanc ni igrala niti s približno najmočnejšimi ekipami - nam se je pa poklopilo veliko. Na žalost slovenske košarke je naslov prvaka prinesel zelo malo, na dolgi rok morda celo več škode kot koristi. Zakaj? Ker je medalja "pokrila" vso bedo slovenske košarke, ker je naslov pod preprogo pometel vso nesnago v kateri se SLO basket valja. Ker smo nesposobni. Nesposobni tržiti produkt, nesposobni izkoristiti priložnost. Dobro plačani amaterji.

Gre pa odgovornost od zgoraj dol - od KZS do zadnjega kluba. Največja žalost pa je, da (vsaj glede na volilno skupščino) večini klubov taka situacija odgovarja. Samo ne potem jokat kako vas ne upoštevajo, kako je vse drago in se stroški večajo.
Citat
 
 
+5 #13 Boško 18:22 16-03-2018
Psi lajajo karavana gre dalje :-*
Citat
 
 
+10 #12 maestro 18:19 16-03-2018
če želi novi-stari edini predsednik pomagati skupaj s svojimi postrežki katerim komandira rašo, naj pusti nazaj v naše prvenstvo sodnike ki sodijo aba in euro ligo, naj takoj na spletni strani začne objavljati rezultate aba lige, tega kar je še pač ostalo, naj klubom da nekaj denarja od sponzorja lige nkbm in naj za božjo voljo neha igrati revanšizma proti vsem ki so imeli kakršno koli kritiko na kzs za časa njegove in rašove vladavine pretekle, žal pa tudi bodoče. a kaj ko predsednik nima ja.. tko da velja vse tist kar i sekretar zamisli.
Citat
 
 
0 #11 realnost 17:10 16-03-2018
Kaksno gospodarstvo taksna kosarka :cry:
Citat
 
 
+5 #10 Corel 15:42 16-03-2018
Soglasno?Koliko je bilo prisotnih je pomembno,ali je prišlo do čakanja,da so v drugem poskusu lahko zakonito glasovali samo tisti,ki so bili prisotni in koliko je bilo poverilnic.Skupščin a je seveda zakonita tudi,če je bilo samo nekaj prisotnih,ki so glasovali v drugem krogu.Sam sem v zvezi z eno prejšnjih skupščin KZS že doživel precej nenavadno stvar,kar je tudi dokumentirano ,shranjeno in bo ob primernem trenutku tudi objavljeno.Zato me prav zanima,kako je bila določena sklepčnost tokrat.
Citat
 
 
+5 #9 Spanoulis 13:43 16-03-2018
Je bil res edini kandidat???
Citat
 
 
+7 #8 Lipk ooo 13:30 16-03-2018
Daj , daj ...
Le kitenje s tujim perjem ... sicer pa nič od nič in še več.
Citat
 
 
+11 #7 Kruhek 12:52 16-03-2018
Kosarka je bila do sedaj na dnu, sedaj se bomo preselili se korak pod dno! Katastrofa! Kako lahko človeka, ki imat možgane velike kot oreh!!, vodita tako organizacijo?! :-x
Citat
 
 
+10 #6 Martin 12:49 16-03-2018
4 leta smo že zdržali in bomo tudi naslednja 4. To vodstvo razmišlja samo to, kako se ravanširati ljudem, ki jih ne podpirajo.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik