Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Klemen Prepelič uradno postal član Olimpije; verjame, da bo ljubljanska ekipa navdušila občinstvo

Unionu Olimpiji se z današnjim dnem tudi uradno pridružuje Klemen Prepelič. Bistričan, ki je lani nastopal za Helios iz Domžal se je v ligi ABA in ligi Telemach v prejšnjem letu uveljavil kot eden najbolj opaznih slovenskih košarkarskih talentov.

To poletje je nastopal za slovensko reprezentanco do 20 let in bil izbran v prvo peterko tekmovanja, nastope za člansko vrsto je moral izpustiti zaradi poškodbe gležnja. 20-letni ostrostrelec , ki z Zmaji trenira že dobrih 10 dni, je z Unionom Olimpijo sklenil 3-letno pogodbo. Helios Domžale in Union Olimpija sta se dogovorila tudi za plačilo odškodnine, ki si jo Domžalčani za igralčev razvoj zaslužijo. 

Klemen Prepelič je svojo košarkarsko kariero začel v Mariboru, kjer je vse do konca sezone 2009/2010 nastopal za Branik. Sledila je selitev v domžalski Helios, kjer se je pridružil ambicioznemu programu. V prvi sezoni še ni imel večje vloge v igri Domžalčanov, a situacija se je spremenila že tekom naslednjega leta. Prepelič je eksplodiral v Ligi ABA, kjer je v povprečju dosegal 14,2 točke, 2,4 skoka in 3,1 podaje na tekmo. V Ligi Telemach je sezono 2011/2012 končal pri povprečju 16,7 točke, 2,9 skoka in 3,8 podaje na tekmo. Njegova ekipa je igrala v polfinalu prvenstva. Prepelič je bil standardni član U18 in U20 reprezentanc Slovenije tekom svoje dosedanje kariere. Na EP U20 2012 v Sloveniji je zablestel v polni luči, saj je kot kapetan reprezentance s svojo ekipo prikazal izjemno borbene igre in navdušil javnost. V povprečju je dosegal 16,2 točke, 4 skoke in 5,3 podaje na tekmo. Trenerji reprezentanc prvenstva so ga izbrali tudi v najboljšo peterko, kar je še posebna čast. Prepelič je bil vpoklican tudi med kandidate za Eurobasket 2013 v Sloveniji s strani selektorja Maljkovića.

Športna pot igralca:

2008-2009: Branik Maribor (Slovenija)
2009-2010: Branik Maribor (Slovenija)
2010-2011: Helios Domžale (Slovenija)
2011-2012: Helios Domžale (Slovenija)
2012-2013: Union Olimpija Ljubljana (Slovenija)

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: "Klemen že dalj časa trenira z nami, dobro pa ga poznamo tudi iz pretekle sezone, ko je nastopal za Helios. Njegov pogum na igrišču, energija in strelske sposobnosti so njegove odlike, čaka pa ga še dosti dela na drugih področjih košarkarske igre, a je marljiv košarkar, ki napreduje iz treninga v trening in verjamem, da bo lahko že v svoji prvi sezoni pomagal na najvišjem nivoju."

Klemen Prepelič
, igralec Uniona Olimpije: »Vesel sem, da se mi je uresničila velika želja zaigrati za edinega slovenskega evroligaša. Veseli me, da grem po stopinjah idola Sanija Bečirovića. Poskušal se bom dokazati in izboriti čim več minut. Konkurenca v ekipi je velika, saj ocenjujem da je na mojem položaju kar nekaj odličnih igralcev. Zelo me veseli, da sta se kluba uspela dogovoriti za vse potrebno. Že nekaj časa treniram v Stožicah, spoznavam ekipo, ki ima veliko pozitivne energije in verjamem, da bomo s svojo borbenostjo in željo lahko navdušili publiko in dosegli svoje cilje, ki morajo biti v tej sezoni postavljeni realno. Hvala Unionu Olimpiji, da mi omogoča odlične pogoje za delo, hvaležen pa sem tudi Heliosu, kjer sem lani preživel zelo lepo sezono.«

Share

Dodaj komentar

Iskalnik