Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Pokalne prvakinje do pete zaporedne zmage, Konjice prvič v sezoni boljše od Ilirije

Po zmagi Celja nad Grosupljem so se v 4. kolu drugega dela državnega prvenstva za članske košarkarice med seboj pomerili še Ježica in Triglav ter Konjice in Akson Ilirija, dvignjenih glav pa so parket zapustile Kranjčanke in Konjičanke.

(foto: KZS)

Nove pokalne prvakinje so Ježico v gosteh odpravile s 77:53, pokalne polfinalistke pa so Aksona Ilirijo doma ugnale z 62:57.

Varovanke Ernesta Novaka so si prvo večjo prednost priigrale že v prvi četrtini, ki so jo na krilih razigrane Maje Jakobčič (9 točk) dobile s 24:5, tekmo pa prelomile v drugi četrtini, ko so dosegle še točko več in prvi polčas končale s prednostjo 29 točk (20:49).

S 13 točkami, 5 skoki, 2 blokadama in 1 podaja je bila najkoristnejša igralka Triglava Maja Jakobčič, pri Ježici pa je bila z 19 točkami ter 4 skoki, podajami in pridobljenimi žogami najbolj učinkovita Sandra Bajrektarević.

Izbranke Stojana Finka pa so za zmago trepetale vse do konca srečanja, saj so se favorizirane Ljubljančanke s prostima metoma Nine Gabrovšek, 35 sekund pred koncem, približale na vsega 3 točke zaostanka (60:57), potem pa je odgovornost na svoja pleča prevzela Tea Ramšak, izsilila dve osebni napaki in s polovično uspešnim izvajanjem štirih prostih metov priborila zmago Konjicam.

Ramšakova je bila z 20 točkami prva strelka Konjic, najkoristnejša igralka gostiteljic pa je bila Katja Klančnik, ki je vpisala 9 skokov, 7 točk, 5 podaj, 4 pridobljene žoge in 2 blokadi. Najbolj učinkovita igralka Aksona Ilirije je bila Anja Klavžar, ki je zbrala 10 točk, 6 skokov, 2 pridobljeni žogi in 1 blokado.

Preostala tekma 4. kola drugega dela tekmovanja bo na sporedu v soboto ob 20.30 uri, ko bo pri Domžalah gostoval Maribor.

1. SKL za ženske, 4. kolo 2. dela:

Sreda, 14. marec:

JEŽICA - TRIGLAV 53:77 (5:24, 15:25, 9:9, 24:19)

Bajrektarević 19, Pušenjak 15, Đurić 8; Jesenšek 19, Jakobčič 13, Šarić in Jeras 10.

STATISTIKA

Mojca Markovič, trenerka Ježice:

"Katastrofalen pristop domačink k tekmi je vodil v visoko prednost Triglavank ob polčasu. V drugem delu so se moja dekleta malce bolj zbrala, celo pričela igrati obrambo, posledično pa se je do konca tekme razlika zmanjšala. Za kaj več pa bo potrebno naslednjič odigrati celotno tekmo. Čestitke Triglavu za zasluženo zmago in pred dnevi osvojeni naslov pokalnih prvakinj."

Ernest Novak, trener Triglava:

"Poznalo se je, da smo se čez vikend izpraznili, vendar so dekleta odigrala po najboljših močeh in to je najbolj pomembno."


KONJICE - AKSON ILIRIJA 62:57 (13:13, 16:7, 15:14, 18:23)

Ramšak 20, Hatunšek 10, Podgrajšek 9; Gabrovšek 18, Mićunović 14, Klavžar 10.

STATISTIKA

Stojan Fink, trener Konjic:

"Tekmo smo začeli zelo nezbrano. Nato smo popravili igro v obrambi in vodili do sredine zadnje četrtine, ko nam je ponovno padla zbranost. Gostje so to izkoristile in povedle, vendar smo odreagirali mirno in zbrano ter zasluženo zmagali. Pohvalil bi svoje igralke, ki so stisnile zobe in igrale tudi bolne, ter gostje za borbeno igro do konca srečanja."

Alen Ploj, trener Aksona Ilirije:

"Čestitam Konjicam za zmago. Mi smo korektno odigrali samo zadnjo četrtino, kar je bilo danes premalo za pozitiven rezultat."


Torek, 13. marec:

CINKARNA CELJE - GROSUPLJE 87:57

POROČILO TEKME

Share

Dodaj komentar

Iskalnik