Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Bivši član Olimpije in Zdovčev izbranec proglašena za MVP-ja in vzhajajočo zvezdo lige ABA

V regionalni ligi ABA se je sinoči z zadnjima dvema tekmama 22. kola končal redni del, po katerem so postali znani najboljši posamezniki tekmovanja.


(foto: ABA; Petrol Olimpija/Aleš Fevžer)

V zadnjem krogu je bil za najbolj učinkovitega igralca izbran ameriški center Petrola Olimpije Jordan Morgan, najkoristnejši igralec rednega dela lige ABA pa je postal hrvaški reprezentant Luka Žorić.

Nekdanji center Olimpije, ki danes nosi dres zagrebške Cibone, je na 21 tekmah v povprečno 29 minutah dosegal 19,7 točke, 7 skokov, 1,6 podaje in 1,1 blokade, njegov povprečni indeks pa je znašal 23,2 točki. 

33-letni Zadarčan je bil v rednem delu tudi prvi strelec lige, z nazivi prvega skakalca, blokerja podajalca in kradljivca žog pa so se okitili hrvaški branilec Zadra Luka Božić (povp. 7,7 skoka), srbski center Mornarja Uroš Luković (2.3 blokade), srbski organizator igre FMP-ja Filip Čović (7,4 podaje) in ameriški krilni center Petrola Olimpije Devin Oliver (1,9 ukr. žoge).

Med slovenskimi košarkarji je bil najkoristnejši branilec Petrola Olimpije Gregor Hrovat, ki je na 22 odigranih tekmah v povprečno 30 minutah beležil 12 točk, 4,7 podaje, 3,2 skoka in 1,9 pridobljene žoge.

Znan je tudi že prejemnik nagrade za najbolj obetavnega igralca lige ABA. Vodstvo lige, ligaški trenerji in navijači so jo podelili 18-letnemu varovancu trenerja Jureta Zdovca, bosanskemu branilcu Cedevite Džananu Musi, ki je v povprečno 23 minutah na tekmo prispeval 13,6 točke, 3,4 skoka, 1,6 podaje in 1,2 pridobljene žoge.

Boj za naslov prvaka lige ABA bodo nadaljevali srbska Crvena zvezda in črnogorski Mornar ter črnogorska Budućnost in hrvaška Cedevita, ki bodo v polfinalu igrali na dve dobljeni tekmi.

*Med kandidati v posameznih kategorijah smo upoštevali le tiste, ki so v rednem delu lige ABA nastopili na vsaj 10 tekmah.


Sorodni prispevki:

VIDEO: Olimpija se je od lige ABA poslovila z zmago

Share

Dodaj komentar

Iskalnik