Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V polfinale Cerkničani, Ljubljančani, Ihančani in Kranjčani

V rekreativni košarkarski ligi K40 so po 6. kolu lige za prvaka postala znana imena vseh štirih polfinalistov, do konca lige za obstanek pa so ostale le še tri tekme.


(foto: Martin Metelko)

V polfinale so se uvrstili igralci Cerknice, Ilirije, Ihana in Adecca Kranja, ki so v tem vrstnem redu v rednem delu tekmovanja zasedli tudi prva štiri mesta.

Za največje presenečenje so poskrbeli Ljubljančani, ki so bili pred 6. kolom še brez vstopnice za polfinale, po visoki zmagi nad Klubom radovljiških študentov (65:82) pa so redni del končali kar na 2. mestu, saj so se pred Ihanom uvrstili zaradi boljšega rezultata v medsebojnih tekmah (2:0).

Polfinalni pari so Cerknica - Adecco Kranj in Ilirija - Ihan. Prvi dvobojevalci se bodo prvič srečali 19. marca ob 19.30 uri, drugi pa 23. marca ob 19.50 uri. Polfinale se bo igralo na dve dobljeni zmagi.

Zadnje tri tekme rednega dela lige K40 se bodo zvrstile v ligi za obstanek, in sicer 14. marca ob 20.45 uri (Kings Ljubljana - Kavarna Zlato Polje), 28. marca ob 20.45 (Kings Ljubljana - Sotočje) in 4. aprila ob 17.30 (Kavarna zlato Polje - Komenda Bobcats).

Liga K40:

5. krog lige za obstanek:

Torek, 6. marec:

SOTOČJE - KOMENDA 67:73 (14:18, 20:10, 16:28, 17:17)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela z malce nervoze v napadu, zato v prvem polčasu nismo videli velikega števila košev. Dobili so ga domačini s 34:28. V nadaljevanju so gostje v napadu zaigrali bolj zbrano in odločno ter si pred zadnjo četrtino priigrali 6 točk naskoka.

Zadnja četrtina je bila rezultatsko izenačena, zato je tudi ostalo pri razliki, ki je bila pred začetkom odločilnih desetih minut.

Pri domačih je največ točk dosegel Kristjan Pekolj, ki je dosegel 20 točk, pri gostih pa se je strelsko najbolj izkazal Aljoša Zorman z 28 točkami.

Anže Štern, Komenda:

"Kljub neprepričljivemu začetku smo se v drugem polčasu le zbrali. S consko obrambo in natančnimi meti izza 6,75 smo prišli do želenega rezultata. Domači ekipi čestitam za borbeno igro."


6. krog lige za prvaka:

Sreda, 7. marec:

ADECCO KRANJ - CERKNICA 69:78 (20:21, 21:26, 19:11, 9:20)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

V tekmo sta obe ekipi vstopili strelsko razpoloženi in tako smo v prvi četrtini gledali izenačeno tekmo, katero so z minimalno prednostjo dobili gostje. V drugi četrtini sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, v zadnji minuti prvega polčasa pa so Cerkničani s trojkama ušli na 6 točk prednosti.

Tretja četrtina je pripadla domačim, ki so z dobro obrambo prešli v vodstvo in tako v odločilnih deset minut krenili s 3 točkami prednosti. Zadnja četrtina ni postregla z veliko koši, videli pa smo borbo, ki se je odločila pol minute pred koncem, ko so gostje zadeli dva prosta meta in ušli na +9 ter tako tekmo mirno pripeljali do konca.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Bojan Kondič z 20 točkami, pri gostih pa je 17 točk zabeležil Grega Marolt.

Gregor Hlebec, Adecco Kranj:

"Škoda novega poraza, kljub temu pa nam poraz ne prinaša nič drastičnega. Redni del je končan, prihaja zaključno dejanje, kjer bo potrebno prikazati boljšo igro. Verjamem v nas in uvrstitev v finale. Čestitke nasprotni ekipi za zmago in dobro igro."

Blaž Korošec, Cerknica:

"Kljub oslabljeni zasedbi, smo v tekmo vstopili agresivno in z borbeno obrambo zadržali rezultat tudi, ko smo imeli neučinkovit napad. Mlajši igralci iz tekme v tekmo napredujejo in pridobivajo na samozavesti, prav vsi, ki so stopili na parket, pa so dali vse od sebe in sem zadovoljen, da je bil njihov trud na koncu poplačan z zmago."


Četrtek, 8. marec:

KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV - ILIRIJA 65:82 (14:25, 13:18, 20:22, 18:17)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekmo so napadalno razigrano začeli gostje, ki so s hitrimi napadi v prvi četrtini dosegli kar 25 točk. V drugem delu so domači strnili obrambo, v napadu pa jim ni steklo, tako so igralci KRŠ-ja na glavni odmor odšli s 16 točkami zaostanka.

V tretjem delu smo spremljali najbolj izenačen in zanimiv boj, ki se je nadaljeval vse do konca tekme, z igrišča pa so dvignjenih glav odkorakali igralci Ilirije.

Pri domačih se je najbolje izkazal Jure Jemc s 15 točkami, pri gostih pa izkušeni Mitja Smole s 14 točkami in 10 skoki.

Matevž Polajner, Klub radovljiških študentov:

"Na drugi tekmi proti mladi ekipi Ilirije smo pokazali malo več želje, za zmago pa bi potrebovali še kaj več. Protinapadi so bili znova naša rak rana, tudi met ni bil ravno brilijanten, vse skupaj pa je rezultiralo v novem porazu. Čestitamo mladincem za dobro predstavo."

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Kljub zmagi, bleda predstava naših fantov, ki jim kljub temu čestitam za uvrstitev na F4. Prav tako si pohvale zaslužijo domačini, ki so bili danes trd in neugoden tekmec. Zanima nas igra, ki pa v tem trenutku ni brilijantna. Imamo še nekaj časa za korekcije in verjamem, da bomo na koncu ta pravi."


KRANJSKA GORA - IHAN 87:83(12:20, 22:19, 19:18, 20:16, 14:10)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekmo so s plejado trojk dobro odprli gostje, ki so si v prvi četrtini priigrali 8 točk prednosti. Domači so v nadaljevanju strnili obrambo in do odmora zaostanek znižali na 5 točk. Sledil je drugi polčas, ki je minil v izredno izenačenem tonu.

Več športne sreče in zbranosti pa so prikazali domači, ki so v zadnjih sekundah z zadetim prostim metom izenačili rezultat in izsilili podaljšek. V podaljšku so domači s hitrimi prodori minuto pred koncem prišli do prednosti 5 točk, ki je gostje iz Ihana niso mogli nadoknaditi.

Pri domačih je bil najbolj razigran Tilen Tarman s 25 točkami, pri gostih pa Aljaž Belingar z 20.

Aljaž Belingar, Ihan:

"Tekmo smo imeli skozi celotno srečanje pod kontrolo, celo v zadnji minuti smo imeli tekmo povsem v svojih rokah. Nato pa smo pol minute pred koncem naredili dve začetniški napaki in nasprotniku dovolili, da je izsilil podaljšek. V podaljšku pa so bili domačini boljši In zasluženo zmagali. To tekmo moramo hitro pozabiti in se osredotočiti na polfinale."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik