Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V končnico bodo z najboljšega položaja vstopili Hrastničani

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje se je z 19. tekmovalnim tednom iztekel redni del tekmovanja, boj za naslov prvaka pa bo nadaljevalo osem najuspešnejših ekip.


(foto: Studio Arnola)

Na zadnjih dveh tekmah prvega dela lige so se med seboj pomerili Oskar Trbovlje in hrastniški ŠOHT ter zagorjanski Mair Team in laški Tiferji, zmage pa so se razveselili Trboveljčani (50:49) in Zagorjani (64:43).

Nastop v končnici so si zagotovili najuspešnejša ekipa rednega dela Barbari, Črički, Litus, podprvak Mair Team, branilec naslova Oskar Trbovlje, Šajspoh Rangersi, Tiferji in Veterani Zlatoroga.

V četrtfinalu, ki se igra na eno zmago, se bodo srečali Mair Team in Litus (15.3. ob 19.00), Oskar Trbovlje in Tiferji (15.3. ob 20.30), Šajspoh Rangersi in Veterani Zlatoroga (22.3. ob 19.00) ter Barbari in Črički (22.3. ob 20.30).

Tako kot tekme rednega dela, bodo tudi zaključni boji Košarkarske rekreativne lige Zasavje odprti za javnost, zato ste na tribune Osnovne šole Trbovlje vljudno vabljeni tudi vsi bralci portala Slovenska Košarka!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 19. teden rednega dela:

Četrtek, 8. marec:

OSKAR TRBOVLJE - ŠOHT 50:49

Oskar Trbovlje: Božjak 20, Hribšek 8, Grešak 7, Guzej 6, Perko 5, Tominšek in Cestnik 2.

ŠOHT: Golob 19, Salihovič 12, Lapornik 11, Gole 7.

Tekma je bila vseh 40 minut povsem izenačena, večino časa pa so vodili ŠOHT-ovci. Na koncu so se Oskarji nekoliko zbrali in v zadnji minuti povedli za 3 točke. ŠOHT je na koncu sicer še zadel met za 2 točki, vendar jim je za podaljšek zmanjkala še točka. S tem so Oskarji dosegli svojo 9. zmago.

Oskar Trbovlje bodo končnico začeli z drugega mesta, ŠOHT pa se je s to tekmo poslovil od letošnje sezone.


MAIR TEAM - TIFERJI LAŠKO 64:43

Mair Team: Jasenčič 27, Tomažič 9, Roglevski 8, Kolenc in Prašnikar 5, Vozel in Bergant 3, Meško in Tomšič 2.

Tiferji Laško: Bajramlič 16, Vrščaj J. 15, Zdolšek 6, Vrščaj D. in Pipan 3.

POSNETEK TEKME

Druga tekma je bila veliko bolj zanimiva. Tiferji bi ob morebitni zmagi s 7. skočili na 6. mesto na lestvici in se s tem izognili aktualnim prvakom v četrtfinalu, Mairovci pa so želeli z zmago končati redni del sezone.

V prvi četrtini so bili veliko bolj zbrani Zagorjani, ki so v prvih 10 minutah naredili kar 17 točk razlike. Preostalih 30 minut so Tiferji odigrali veliko bolje, vendar je bila razlika s prve četrtine prevelika, da bi jo lahko izničili.

Pri Zagorjanih se je ponovno najbolj izkazal Edin Jasenčič, ki je s 27 točkami še 3. sezono zapored potrdil naslov najboljšega strelca rednega dela Košarkarske rekreativne lige Zasavje.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik