Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Šampionski pokal odšel v Ljubljano

V gorenjski prestolnici smo včeraj dobili tudi zmagovalke mini pokala za košarkarice do 13. leta starosti. Naslov prvakinj je še drugič v petletni zgodovini tekmovanja osvojila ekipa Ježice.


(foto: KZS)

V Kranju so se Ljubljančanke v finalu zoperstavile Kranjčankam iz vrst Triglava in jih v izjemno izenačenem obračunu ugnale z minimalno razliko (38:39).

Odločilni koš je 27 sekund pred koncem tekme izza črte prostega meta dosegla Manca Marolt, ki je srečanje končala pri 7 točkah.

Več točk od nje (9) sta za Ježico prispevali Ana Debevec in Elena Lazarević, ki je bila z dodatnimi 9 skoki, 4 pridobljenimi žogami, 2 podajama in 1 blokado tudi najkoristnejša igralka tekme.

V boju za končno 3. mesto so Konjice, po prevladi v drugi in tretji četrtini (24:7 in 23:5), premagale Felixa Zasavje (65:51), najbolj učinkovita igralka tekme pa je bila Ajša Sivka, ki je zbrala 17 točk, 5 skokov in pridobljenih žog ter 4 podaje.

V najboljšo peterko zaključnega turnirja so bile uvrščene Lea Bartelme (Felix Zasavje), Ana Debevec (Ježica), Elene Lazarević (Ježica), Ajša Sivka (Konjice) in Zoja Štirn (Triglav).

Mini pokal za dekleta:

Nedelja, 11. marec:

Finale:

TRIGLAV - JEŽICA A 38:39 (8:13, 8:10, 18:9, 4:7)

Štirn 10, Rekelj 8, Sajevic 7; Lazarević in Debevec 9, Marolt 7, Kastelic in Halilović 4.

STATISTIKA

Andraž Vončina, trener Triglava:

"Čestitke dekletom za naslov pokalnih podprvakinj. Zelo dobro smo se upirali fizično močnejši in starejši ekipi Ježice. Dekleta so pokazala pravi karakter, borile so se do konca. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče, tekmo je odločila ena žoga. Nismo še rekli zadnje in verjamem, da bomo lahko ta vtis popravili na zaključnem turnirju državnega prvenstva."

Luka Trpin, trener Ježice A:

"Čestitke vsem štirim ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir mini pokala deklet, še posebej pa Triglavu, s katerim smo se srečali že tretjič v tej sezoni. Vse tri tekme so bile zelo napete. Prva dva obračuna smo izgubili, tokrat pa smo imeli več sreče in zmagali. Čez dva tedna vse štiri ekipe, ki so se predstavile danes, čaka še zaključni turnir državnega prvenstva. Čestitam vsem štirim ekipam, ki so se uvrstile tudi na ta turnir in veliko sreče."


Tekma za 3. mesto:

KONJICE - FELIX ZASAVJE 65:51 (12:20, 24:7, 23:5, 6:19)

Sodin 21, Sivka 17, Pozeb 9; Žibert 21, Bartelme 14, Vodlan 8.

STATISTIKA

Robi Matevžič, trener Konjic:

"Na tekmo smo se dobro pripravili. S trenerjem Blažem Megličem sva razmišljala, kaj bi lahko naredili, da bi bili proti ekipi Felixa uspešni. Dekleta so se večji del tekme držala vseh dogovorov in na koncu smo zasluženo prišli do zmage. Čestitam ekipi Felixa za pošteno igro."

Marko Bučalič, trener Felixa Zasavje:

"Čestitke ekipi Konjic za zasluženo zmago. Z mislimi smo že pri naslednji tekmi, ki nas čaka čez dva tedna."


Sorodni prispevki:

Pokalna lovorika po štirih letih znova v vitrino Triglava

Share

Dodaj komentar

Iskalnik