Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Pokalna lovorika po štirih letih znova v vitrino Triglava

V Kranju se je končal zaključni turnir 27. Pokala članic, z naslovom prvakinj pa so se drugič v zgodovini okitile košarkarice Triglava, ki so v četrtem zaporednem finalu s Cinkarno Celjem na veliko veselje domačih navijačev prvič ugnale svoje večne tekmice (72:68).

(foto: KZS)

Finalno tekmo ženskega pokalnega prvenstva so bolje začele Celjanke, ki so po prvih točkah Anđele Delić in Oderah Chidom uvodoma povedle s 4:0, naslednjih 5 točk pa sta dosegli Kranjčanki Urška Žibert in Maja Jakobčič ter s tem dali jasno vedeti, da se je obračun šele dobro začel.

V preostalih šestih minutah smo spremljali izenačeno igro, v kateri si nobena stran ni uspela zagotoviti več kot 4 točke naskoka, prva četrtina pa se je po trojki Delićeve končala z izidom 21:21.

V drugi četrtini smo spremljali podobno dogajanje, zaključek pa je bil vendarle drugačen. Gostje so sprožile novo ofenzivo in se po 6 zaporednih točkah Zale Friškovec in Delićeve oddaljile za prav toliko točk, gostiteljice pa so nato znova vrnile udarec in s trojko Rebeke Abramovič v 15. minuti najprej zopet izničile zaostanek (30:30), potem pa v zadnjih dveh minutah prvega polčasa naredile še delni izid 8:2 in na glavni odmor odkorakale z minimalno prednostjo (38:37).

Izbranke Ernesta Novaka so pobudo držale tudi po vrnitvi na igrišče in s kar šestimi trojkami tria Maja Jakobčič - Žibert - Abramovič v izteku 28. minute razliko prvič povečale na dvomestno število (62:52), po novih 3 točkah Delićeve pa v četrto četrtino odšle z naskokom 7 točk (62:55).

Uvod v zadnjih deset minut je zaznamovala izjemno nervozna igra obeh ekip, zato ne čudi, da smo na naslednji koš iz igre morali čakati več kot štiri minute. Za tri točke je zadela Aleksandra Krošelj, ki je tri minute kasneje s svojo 13. točko poravnala rezultat na 63:63. To je bilo zadnje izenačenje na tekmi, saj se je nato varovankam Damirja Grgića v napadu povsem ustavilo, Kranjčanke pa so dodale še 9 točk in Celjankam zadale sploh prvi poraz v obeh slovenskih tekmovanjih letošnje sezone.

Za najkoristnejšo igralko zaključnega turnirja je bila izbrana slovenska reprezentantka Rebeka Abramovič, ki je v finalu igrala kar vseh 40 minut in ob tem dosegla kar 30 točk (6/7 za eno, 6/14 za dve in 4/4 za tri), 5 podaj in 4 skoke. 

Finalni turnir Pokala članic:

Finale:

Nedelja, 11. marec:

TRIGLAV - CINKARNA CELJE 72:68 (21:21, 17:16, 24:18, 10:13)

Abramovič 30, Jakobčič 17, Žibert 14; Delić 15, Krošelj 13, Friškovec 10.

STATISTIKA

Ernest Novak, trener Triglava:

"Rad bi čestital dekletom za borbenost in energijo, ki so jo vnesle v današnjo tekmo. Na trenutke smo imeli malo krize, vendar se nikoli nismo vdali. Vsa čast dekletom, da so zdržala do konca. Čestitke tudi vsem ostalim v klubu, ki so organizirali ta finalni turnir. Zelo sem zadovoljen. To lovoriko smo si zaslužili."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Čestitam ekipi Triglava za zasluženo zmago in osvojeno lovoriko. Danes so bili veliko boljša ekipa. Bolj so si želeli te zmage, kar kaže tudi razmerje v skoku. Enostavno nismo imeli rešitve za odlično Abramovičevo, ki je danes pokazala iz kakšnega testa je. Čestitam tudi svojim igralkam za drugo mesto in upam, da smo se vsi skupaj naučili nekaj iz te tekme. Naredili bomo vse, da se ekipi Triglava oddolžimo z osvojitvijo naslova državnega prvaka."


Sorodni prispevki:

Celjanke trinajstič ali Kranjčanke drugič? 

Share

Komentarji   

 
+9 #11 Bogo 23:51 12-03-2018
Uspeh dobi "dodatno težo" ob podatku, da je v ekipi Triglava 10 igralk, ki so iz Kranja, dodani sta samo Abramovič in Seničar!!! To je podatek za arhiv.
Citat
 
 
+19 #10 Tonač 17:39 12-03-2018
Citati nevtralen:
Včeraj odlična igra Triglava. Celjanke niso bile prave. Danes težko kdo zmaga sam od sebe. To mora biti veliko razočaranje za najboljsi klub. Pripelješ 5 tujk, skoraj vse najboljše v Sloveniji, potem pa tale katastrofa,ne senzacija. Že več let čakam kakšno domačo igralko,ki bo nosilka ne pa da samo greje klop. pa da bodo navijači navijali Cjele,cjele. ne pa Celje,Celje.


Spoštovani gospod. Po napisanem Cejle, ali Celje, bi težko verjel da ste nevtralen. Ne vem kje ste Vi videli katastrofo? Šlo je za zelo izenačeno tekmo, prav takšno tekmo, kot so bile vse tekme teh ekip v zadnjem času. V Kranju si ne zatiskamo oči in ne mislimo da so v Celju naredili slabo ekipo. Prav nasprotno. Gre za zelo solidno in homogeno ekipo, ki nas je premagala že dvakrat v tem prvenstvu Gre za ekipo ki lomasti v državnem in tudi v prvenstvu Balkana. Zelo jih spoštujemo, prav zaradi njihove superiornosti. Res je da imajo vsaj šest zvezdnic, a kaj ko za zmago ni dovolj da se pojaviš na parketu, Za zmago moraš pokazati vedno nekaj več in ne smeš podcenjevati nikogar.. Tu so domače igralke dobile tekmo in zato nekateri pravijo da je to bila senzacija. Sam nisem tega mnenja. Domače igralke so garale vseh 40 minut. One so se dobesedno razletele po igrišču. Že zelo dolgo nisem videl takšno zagnanost, zelo visoko psihično pripravljenost in zbranost. Dale so 120% svojih zmogljivosti. Gostje so imele povsem druge "prioritete". Zelo me je presenetilo nešportno in na trenutke zelo cinično obnašanje dveh reprezentantk in super zvezdnic iz vrst Cinkarne Celje. Ko je Chidomova dobila tehnično napako, ki jo je "iskala" vsaj tri četrt tekme, sodniki pa so jo šparali kot se špara zadnji desetak pred plačo, sta gospodični paradirali za sodnikom in mu cinično aplavdirali, dobesedno čez pol igrišča. Dragi damici, reprezentantke morajo služiti za zgled mladim nadebudnim igralkam, ki jih je bilo skoraj pol dvorane. Kako si bodo osemletnice in bodoče reprezentantke postavile svoj sistem vrednot? Torej, velja za obe: ko gre za igro: prav dobro (4), ko gre za obnašanje, nezadostno (1).
Citat
 
 
+1 #9 nevtralen 16:19 12-03-2018
Včeraj odlična igra Triglava. Celjanke niso bile prave. Danes težko kdo zmaga sam od sebe. To mora biti veliko razočaranje za najboljsi klub. Pripelješ 5 tujk, skoraj vse najboljše v Sloveniji, potem pa tale katastrofa,ne senzacija. Že več let čakam kakšno domačo igralko,ki bo nosilka ne pa da samo greje klop. pa da bodo navijači navijali Cjele,cjele. ne pa Celje,Celje.
Citat
 
 
+21 #8 Miran 13:09 12-03-2018
Tonac strinjam se s tabo glede sojenja. Oderah Chidom bi morala igro zapustiti ze vsaj 10 minut prej, vendar sodniki ocitno niso hoteli zapiskati prekrska, sploh sodnica se mi je zdela zadnjo cetrtino malo prestrasena in izgubljena.
Citat
 
 
-23 #7 Sodniki 12:37 12-03-2018
Lepa zmaga z kranjskim sodnikom...
Citat
 
 
+21 #6 kranjčanka 10:11 12-03-2018
Se povsem strinjam Tonač z vsem, kar ste zapisali, vse čestitke dekletom za izredno borbeno tekmo, posebno Rebeki, glede na to, da je bila cel teden kar precej bolna in se je komaj sestavila do nedelje.Tudi ostale so pokazale veliko borbenost in srčnost do kluba - vsa čast, sploh ne morem verjeti, kako so zmlele nemočne in zelo samozavestne Celjanke.Vsa čast trenerju Grgiču, kako jih je postrojil ob predaji medalj in pokala našim dekletom, pohvale vredno. Ni pa ostalo neopaženo, da si je g. Rašo zelo želel, da gre pokal v Celje, sodeč po njegovem navijanju, medtem ko je g. Erjavec s sinom zelo lepo navijal za vsako lepo potezo igralk obeh moštev.Na koncu še lepa zahvala glasnim in korektnim navijačem Triglava za lepo predstavo, ki je lahko za vzgled tudi drugim klubom.
Citat
 
 
+17 #5 jest 09:48 12-03-2018
Bravo Rebeka
Citat
 
 
+16 #4 Tonač 23:53 11-03-2018
Čestitke za odlično partijo, vodstvu in vsem igralkam Triglava ob zmagi in seveda, tudi Celjankam za lep košarkarski večer, ki smo mu bili priča. Dobro pripravljena taktika trenerja Ernesta Novaka za tekmo, ki so jo odločile trojke dosežene kar "s parkirišča pred dvorano" in seveda njena visokost Rebeka Abramovič! Moj spoštovani kolega -navijač ekipe iz Celja je imel hude pripombe čez sojenje, ki naj bi bilo zelo pristransko. Pošteno bom napisal da vse ni bilo čisto, a ostal sem brez razlage, kako je možno da je Oderlah Chidom le predčasno zapustila igrišče, šele po deveti osebni napaki, ki ji jo sodniki tudi ne bi dosodili, če se punca, ki je sicer odlična igralka, ne bi tako hudo razburila ob koncu tekme. Poglavje zase je bil gospod z veliko G, selektor Damir Grgić. Človek je demonstriral Dunajsko šolo galantnega obnašanja. Vsa čast!
Citat
 
 
+14 #3 Kranjčan 21:37 11-03-2018
Bravo naši! Zdaj pa še državno prvenstvo!
Citat
 
 
+15 #2 Srce 21:33 11-03-2018
Zresni se,ni moglo ne hotelo,vda cast Triglavankam ,zej pa po naslov drzavnih prvakinj.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik