Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celjanke trinajstič ali Kranjčanke drugič?

V Kranju nas danes čaka sklepno dejanje pokalnega prvenstva za članske košarkarice, za naslov katerega se bosta v športni dvorani Planina od 17. ure dalje borili ekipi Triglava in Cinkarne Celja.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Celjanke in Kranjčanke se bodo v velikem finalu Pokala članic pomerile že petič, doslej pa so prvakinje še vsakič postale varovanke trofejnega trenerja Damirja Grgića.

Gorenjke in Štajerke so se v finalu prvič srečale leta 2012, na tedanjem srečanju v Gimnaziji Celje - Center, ki se je po odlični igri gostiteljic v tretji četrtini (20:11) končalo z rezultatom 89:67, pa sta nastopili tudi Rebeka Abramovič in Urška Žibert.

Takratni nasprotnici sta danes soigralki pri Triglavu, kateremu se je organizatorka igre Abramovičeva pridružila pred začetkom lanske sezone.

V prejšnji sezoni je Celje prav tako slavilo pred domačimi navijači (53:61), Triglav pa je priložnost za osvojitev svojega drugega naslova zapravil s slabo igro v prvi četrtini, ko je po kar 6 izgubljenih žogah in le 7 metih iz igre (2/4 za dve in 1/3 za tri) dal 11, prejel pa 24 točk.

Omenjena elementa igre sta bila tudi sicer najpogostejša vzroka za poraze Triglava, saj so Kranjčanke na štirih finalnih tekmah proti Celju izgubile neverjetnih 73 žog, iz igre pa so samo enkrat metale z več kot 36-odstotno natančnostjo.

Finalni turnir Pokala članic:

Finale:

Nedelja, 11. marec:

TRIGLAV - CINKARNA CELJE (17.00)

Ernest Novak, trener Triglava:

"Za pripravo na finale ni prav veliko časa, vendar verjamem, da Celjanke dobro poznamo in da lahko odigramo dobro tekmo. Na polfinalni tekmi smo izgubili preveč žog in to si v finalu ne smemo privoščiti."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Na finalni tekmi pričakujem, da bodo moja dekleta odigrala maksimalno zbrano in odgovorno. Dati bomo morali vse od sebe, da pridemo do 13. pokalne lovorike. Zavedamo se, da ekipa Triglava igra na domačem terenu in ima zato tudi določene prednosti."


Sorodni prispevki:

Prvakinje in podprvakinje petič v finalu

Share

Komentarji   

 
-1 #2 Tisa 14:41 11-03-2018
Go Celje!
Citat
 
 
-2 #1 Meta 14:34 11-03-2018
Dejmo Cele!!!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik