Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Novo mesto v pričakovanju obračuna nekdanjih prvakov

V ligi Nova KBM se bo danes ob 19. uri začelo 2. kolo lige za prvaka. V Ljubljani se bosta pomerili ekipi Ilirije in Rogaške, v Novem mestu pa se bosta srečali moštvi Krke in Helios Sunsov.


(foto: KK Krka)

V prvem kolu lige za prvaka sta zmago zabeležili le Rogaška in Krka, ki sta porazili Šenčur Gorenjsko gradbeno (73:55) družbo oziroma Sixt Primorsko (80:76), Ilirija in Helios pa sta morala priznati poraz Petrolu Olimpiji (86:68) oziroma Šentjurju (95:99).

Nocojšnji tekmeci so se v letošnji sezoni državnega prvenstva po dvakrat srečali že v rednem delu, v katerem je Rogaška obakrat ugnala Ilirijo, Krka in Helios Suns pa sta se razšla s polovičnim izkupičkom.

Najkoristnejši igralci današnjih nasprotnikov so Žan Mark Šiško (Ilirija; povp. 17,1 točke, 6,7 podaje in 4,5 skoka na tekmo), Mitja Nikolić (Rogaška; 14,1 točke, 7,3 skoka in 2,2 podaji), Žiga Dimec (Krka; 12,7 točke, 6,7 skoka in 1,5 podaje) in Blaž Mahkovic (Helios Suns; 21 točk, 7,1 skoka in 2,8 podaje).

Ostali dve tekmi 2. kola lige za prvaka se bosta odigrali v nedeljo in naslednjo sredo. Jutri ob 19. uri se bosta v Kopru udarila Sixt Primorska in Šenčur Gorenjska gradbena družba, v sredo pa se bosta ob isti uri v Šentjurju pomerila Šentjur in Petrol Olimpija.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. kolo:

Sobota, 10. marec:

ILIRIJA - ROGAŠKA (19.00)

Saša Dončić, trener Ilirije:

"K nam prihaja zelo dobra ekipa Rogaške, ki je trenutno v odlični formi. Naredili bomo vse, da popravimo spodrsljaj iz Stožic."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Ekipa Ilirije ima številne izkušene košarkarje in je v tej sezoni že večkrat dokazala, česa je sposobna. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Skozi celotno srečanje bomo morali v obrambi igrati odlično, držati ravnotežje v skoku in biti preudarni v napadu. Le na takšen način se lahko nadejamo nove pomembne zmage."


KRKA - HELIOS SUNS (19.00)

Simon Petrov, trener Krke:

"Vsaka tekma do konca sezone bo zelo težka. Tako bo tudi s tekmo s Heliosom, kjer nas ne sme zavesti njihov domači poraz s Šentjurjem. Zaradi njega bodo le še bolj motivirani in odločeni popraviti zamujeno. Vseeno imamo ključ do zmage v svojih rokah. Moramo biti maksimalno motivirani, agresivni v obrambi in odločni v napadu. Upam, da nas bo pri tem podprlo tudi čim več navijačev na tribunah."

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Krka je pred drugim delom dodatno okrepila ekipo in je trenutno v dobri formi, nas pa še vedno tare kar nekaj poškodb, tako da je vprašanje, v kakšni zasedbi se bomo zoperstavili Novomeščanom. Vseeno bomo dali vse od sebe, da izničimo naš nepotreben domač poraz iz prvega kola."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik