Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Kdo se bo veselil naslova pokalnih prvakinj?

Danes in jutri bo v Kranju potekal finalni turnir 27. Pokala članic, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovale ekipe Cinkarne Celja, Aksona Ilirije, Konjic in gostitelja Triglava.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Glavne favoritinje za osvojitev pokalnega prvenstva so košarkarice Celja, ki so v zadnjih treh letih vselej stopile na najvišjo stopničko, na preostalih 23 zaključnih turnirjih pa so prvakinje postale še kar devetkrat, s čimer so najuspešnejše tekmice v zgodovini tekmovanja.

Varovanke Damirja Grgića se bodo v polfinalu ob 13. uri srečale z Ljubljančankami iz vrst Aksona Ilirije, v drugem polfinalnem paru pa se bodo ob 15.45 uri med seboj pomerile Konjičanke in Kranjčanke.

Gostiteljice, ki so svojim današnjim nasprotnicam v Kranju v tej sezoni že morale priznati premoč, so v zadnjih šestih sezonah kar petkrat nastopile v finalu, z naslovom prvakinj pa so se okitile le v sezoni 2013/14, ko so v Vojniku s 65:47 premagale igralke Domžal.

V finale so dvakrat napredovale že tudi Ljubljančanke (1997 in 2006), medtem ko se Konjičanke doslej še nikoli niso prebile iz polfinala.

Finalni turnir Pokala članic:

Polfinale:

Sobota, 10. marec:

AKSON ILIRIJA - CINKARNA CELJE (13.00)

Alen Ploj, trener Aksona Ilirije:

"Z uvrstitvijo na finalni turnir pokalnega tekmovanja smo enega izmed ciljev sezone dosegli. Zavedamo se, da je ekipa Cinkarne Celje favorit polfinalne tekme, kljub temu pa se nadejamo dobre predstave. Verjamem, da bo dodatna motivacija tudi prenos tekme na televiziji. Vsem ekipam na finalnem turnirju želim veliko uspeha."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Biti favorit na pokalnem tekmovanju pravzaprav ne pomeni ničesar. Vsako sezono smo priča mnogim presenečenjem, ki se dogajajo po vsej Evropi. Seveda v vsakem pogledu pričakujem odgovornost in reakcijo svojih igralk na obeh tekmah. Košarkarski klub Triglav je s svojo prvo organizacijo zaključnega turnirja pokazal, kakšne ambicije ima na finalnem turnirju. Vsem ekipam bi rad zaželel lepe igre in brez poškodb."


KONJICE - TRIGLAV (15.45)

Stojan Fink, trener Konjic:

"V ženskem pokalnem tekmovanju je tako, da kdor se izogne Celju in Triglavu, ima lepe možnosti za uvrstitev v polfinale. In to smo mi v tej sezoni izkoristili. V polfinalu nas čaka gostitelj turnirja, ki je velik favorit. Vsem ekipam čestitam za uvrstitev na finalni turnir. Želim si, da moje igralke odigrajo sproščeno in po najboljših močeh. Čestitke tudi naši ekipi U13, ki se je uvrstila na finalni turnir mini pokala deklet."

Ernest Novak, trener Triglava:

"Mislim, da smo na pokalno tekmovanje dobro pripravljeni. Ekipa Konjic je zelo neugodna in borbena, tako da bomo morali odigrati zelo zavzeto. Glede na to, da igramo doma, pričakujem in si želim, da bi imeli tudi bučno podporo s tribun."

Share

Komentarji   

 
+2 #2 Tonač 18:58 10-03-2018
Zelo borbena igra vseh ekip ki so sodelovale v dvobojih za nastop v finalu. Cinkarna in Triglav zasluženo naprej. Seveda si kljub superiornosti Celjank želim zmago Triglava, a moja "napoved" za jutri je: zmaga naj košarka...
Citat
 
 
+1 #1 Kranjčan 17:10 10-03-2018
Triglav!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik