Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Nika Barič že v polfinalu Evrolige!

V ženski Evroligi so postali znani prvi trije udeleženci polfinala. Mesto na zaključnem turnirju so si že zagotovili UMMC in Dynamo Kursk iz Rusije ter Yakin Dogu Universitesi iz Turčije, četrtega polfinalista pa bomo dobili naslednjo sredo.

(foto: FIBA)

Slovenska organizatorka igre Nika Barič in UMMC sta si uvrstitev v polfinale priigrala z visokima zmagama nad češko USK Prago, ki sta jo doma odpravila s 27 (97:70), v gosteh pa z 19 točkami razlike (54:73).

25-letna Trboveljčanka je na prvi tekmi v 5 minutah dosegla 2 točki (1/1 za dve) ter 1 skok in podajo, na drugi tekmi pa je v 3 minutah prispevala 3 točke (0/1 za dve in 1/1 za tri) in 1 skok. Za slovensko reprezentantko sta bili to prvi evroligaški preizkušnji po decembrski poškodbi kolena.

Preboj na zaključni turnir si je z italijansko Familo obetala tudi poškodovana Eva Lisec, a njeni ekipi tudi pred domačimi navijači ni uspelo premagati branilca naslova Dynama (60:73). V Kursku se je srečanje končalo s 73:61.

Za preostalo mesto v polfinalu se borita še aktualni podprvak in turški predstavnik Fenerbahče ter madžarski Šopron, ki bosta odločilno tretjo tekmo odigrala 14. marca v Šopronu.

STATISTIKA UMMC-ja

Sorodni prispevki:

VIDEO: Nika Barič z eno nogo že v polfinalu Evrolige

Share

Dodaj komentar

Iskalnik