Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ježica presenetila favorizirano Ilirijo

V slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarice se je končalo 3. kolo drugega dela, v katerem je zadnjo zmago vknjižila zasedba Ježice, ki je v gosteh z 59:54 ugnala Akson Ilirijo.

(foto: ŽKD Ježica)

Ježičanke so dosegle šesto zmago v sezoni in se tako izenačile s šestouvrščenim Grosupljem, Ilirijanke pa so utrpele sedmi poraz in ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Obračun v Gimnaziji Bežigrad je po izenačenih treh četrtinah (47:41) razplet doživel v zadnjih minutah tekme.

Anja Klavžar je naskok gostiteljic v 31. minuti povečala na 8 točk (49:41), potem pa so sledile minute gostinj, ki so s tremi zaporednimi trojkami (Bojana Ðurić 2, Dunja Novovič 1) v izteku 34. minute vnovič povedle (50:54), nato pa prednost zadržale vse do samega konca.

Varovanke Alena Ploja so se v 36. minuti približale na vsega dve točki razlike (52:54), več kot to pa jim proti osredotočenim izbrankam Mojce Markovič v preostalem času ni uspelo narediti.

Najkoristnejša igralka in najboljša strelka tekme je bila Sandra Bajrektarević, ki je dosegla 22 točk, 6 skokov ter 5 podaj in pridobljenih žog, najbolj učinkovita igralka Ilirije pa je bila Ela Stergar, ki je zabeležila 20 točk, 12 skokov, 2 podaji ter 1 blokado in pridobljeno žogo.

1. SKL za ženske, 3. kolo 2. dela:

Sreda, 7. marec:

AKSON ILIRIJA - JEŽICA 54:59 (17:13, 13:18, 17:10, 7:18)

Stergar 20, Klavžar 15, Gabrovšek 7; Bajrektarević 22, Kramžar 8, Kropivšek in Đurić 7.

STATISTIKA

Alen Ploj, trener Aksona Ilirije:

"Na začetku tekme nas je presekala poškodba Ele Mićunović, za katero pa verjamem, da se bo hitro vrnila na parket. Odigrali smo korektno tekmo, ob koncu pa nam je zmanjkalo rotacije in moči. Ježica je dosegla zasluženo zmago."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:

"Mestne tekmice so bolje vstopile v tekmo in si ustvarile minimalno vodstvo. Do konca polčasa smo predvsem po zaslugi dobre obrambe in odličnega meta z razdalje vzpostavili ravnotežje. V tretji četrtini smo nerazumljivo popustili, nato pa nasprotnicam zopet zaprli pot do koša in zasluženo zmagali. Čestitke mojim dekletom za novo zmago!"


Nedelja, 4. marec:

MARIBOR - GROSUPLJE 65:71

POROČILO TEKME

Sobota, 3. marec:

KONJICE - CINKARNA CELJE 53:86
TRIGLAV - DOMŽALE 95:31

POROČILO TEKEM

Share

Dodaj komentar

Iskalnik