Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ilirija ohranila upe po preboju v polfinale

Do konca drugega dela rekreativne košarkarske lige K40 je ostalo le še sedem tekem, tri ekipe pa že lahko kujejo ambiciozne načrte za prihodnost.


(foto: Andras Oravecz)

V ligi za prvaka sta to Cerknica in Ihan, ki sta po petih odigranih tekmah še zmeraj neporaženi, v ligi za obstanek pa Komenda Bobcats, ki si je s četrto zaporedno zmago kot prva priigrala obstanek.

Preostali dve mesti, ki vodita v polfinale, trenutno zasedata Adecco Kranj in Ilirija, obstanku pa so blizu tudi Kings Ljubljana, ki imajo pred Sotočjem in Kavarno Zlato Polje zmago prednosti.

V 6. in s tem zadnjem kolu lige za prvaka se bodo pomerili Adecco Kranj in Cerknica (sreda, 7. marec ob 21.15), Klub radovljiških študentov in Ilirija (četrtek, 8. marec ob 18.30) ter Kranjska Gora in Ihan (četrtek, 8. marec ob 20.00), v 5. in s tem predzadnjem kolu lige za obstanek pa se bodo srečali Sotočje in Komenda Bobcats (torek, 6. marec ob 21:00) ter Kings Ljubljana in Kavarna Zlato Polje (sreda, 14. marec, ob 20.45).

Liga K40:

5. krog lige za prvaka:

Sreda, 28. februar:

ADECCO KRANJ - IHAN 66:67 (14:17, 17:17, 22:8, 13:25)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela nervozno in z veliko napakami, bolje pa so jo v uvodnih minutah odnesli gostje. Druga četrtina je bila povsem izenačena in tako so igralci Ihana na glavni odmor odšli s 3 točkami naskoka.

Drugi polčas so suvereno začeli domačini, ki so v peti minuti izničili zaostanek in do konca tretje četrtine naredili prednost 11 točk. Zadnja četrtina pa je bila povsem v barvah Ihana, ki je v zaključku tekme s trojko prišlel do 3 točk prednosti. Zadnjih trideset sekund smo spremljali izvajanje prostih metov, kjer pa so zmago slavili gostje.

Pri domačih je 29 točk dosegel Andraž Antolovič, na drugi strani pa jih je 15 vpisal Aljaž Belingar.

Gregor Hlebec, Adecco Kranj:

"Škoda za izgubljeno priložnost, saj bi v primeru zmage že zasedli 2. mesto. V začetku tekme smo naredili veliko napak, kljub temu pa smo v prvi četrtini zaostajali le za 3 točke. V tretji četrtini smo strnili vrste, pokazali pravi obraz ter si priigrali prednost 11 točk, kar pa ni zadostovalo za končno zmago, saj smo v ključnih momentih zadnje četrtine naredili preveč napak. Naj poudarim, da tekme nismo izgubili v zadnji četrtini, ampak v prvih dveh. Kar pomeni, da moramo bolj zavzeto igrati od prve minute naprej. Čestitam nasprotni ekipi za dobro in borbeno predstavo."

Aljaž Belingar, Ihan:

"Čestitam svojim soigralcem, da so v zadnji četrtini pokazali pravi obraz in nadoknadili zaostanek ter v ključih trenutkih tekme ohranili mirno glavo. Čestitam tudi nasprotnikom za izredno lepo in borebno predstavo. Ta zmaga nam veliko pomeni na poti do drugega mesta v ligi za prvaka. Bravo fantje!"


4. krog lige za prvaka:

Sreda, 28. februar:

CERKNICA - KRANJSKA GORA 85:79 (25:18, 10:18, 18:16, 18:19, 14:8)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekmo so bolje začeli domači, ki so se z agresivno in hitro igro nekajkrat oddaljili od gostov in si tako po prvi četrtini ustvarili 7 točk naskoka. V nadaljevanju so izkušenejši gostje obrnili rezultat in na polčas odšli s točko prednosti.

Drugi polčas je bil izredno napet in zanimiv, v zadnjo četrtino pa so z minimalno prednostjo vstopili domači. Četrta četrtina je bila prava paša za oči, dobre obrambe, lepi koši in v zadnjih minutah izsiljen podaljšek. Mladi domačini so v dodaten čas krenili bolj odločno in si priigrali novo zmago z rezultatom 85:79.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Jaka Petavs s 15 točkami, pri gostih pa Igor Todorovič z 20 točkami.

Blaž Korošec, Cerknica:

"Trenerju Branku bi najprej izkazal spoštovanje, saj je pokazal, da z ekipo dobesedno diha in je del nje kot nepogrešljiv člen, žal pa sta v športu vedno poraženec in zmagovalec. Sami smo tekmo izkoristili za napredek mlajših igralcev, ki so na koncu rekli zadnjo besedo in dokazali, da bodo za ceno zmage pustili na igrišču vse, kar premorejo."

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"V tej tekmi zasluži vse pohvale in čestitke ob zmagi ekipa Cerknica. V končnici so si mladi fantje Cerknice veliko bolj želeli uspeha od nas, kar so kronali z zasluženo zmago. Deset minut dobre igre z naše strani je premalo za uspeh."


3. krog lige za prvaka:

Petek, 2. marec:

ILIRIJA - KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV 104:62 (20:13, 32:14, 21:21, 31:14)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela malce nervozno, kljub temu pa so domači po prvih desetih minutah vodili s 7 točkami naskoka. Sledila je druga četrtina, v kateri so varovanci Nejca Višnikarja naredili odločilno prednost in do polčasa vodili že za 25 točk.

Tretji del tekme je bil izenačen in predvsem napadalno naravnan. V zadnji četrtini pa so domači z dobro obrambo in lahkimi koši prednost do konca tekme dvignili na 42 točk.

S to zmago so si igralci Ilirije odprli vrata v polfinale, kamor jih lahko pripelje zmaga čez slab teden dni v Radovljici. Pri domačih je z dvojnim dvojčkom 15 točk in 15 skokov blestel najizkušenejši Mitja Smole, pri gostih pa je 20 točk zabeležil novopečeni očka Jaka Zupan.

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Odigrali smo najboljšo tekmo v sezoni, v kateri sem tudi sam užival. Iz tekme v tekmo sestavljamo mozaik in verjamem, da bodo fantje pokazali najboljše predstave prav na koncu sezone."

Luka Dežman, Klub radovljiških študentov:

"Čestitam nasprotni ekipi za zmago."


4. krog lige za obstanek:

Sreda, 14. februar:

KAVARNA ZLATO POLJE - SOTOČJE 72:57 (22:12, 12:14, 16:14, 22:17)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela po notah domačinov. Slednji so si z dobrim napadom in agresivno obrambo že v uvodnih desetih minutah priigrali prednost 10 točk. V nadaljevanju sta obe ekipi prikazali izenačeno napadalno igro, ki pa je do polčasa kanček zadovoljstva prinesla igralcem Sotočja, saj so zaostanek do konca prvega polčasa znižali na 8 točk.

Drugi polčas je postregel z borbeno igro, kjer pa so si 10 točk kapitala pred zadnjo četrtino nabrali igralci KZP. S serijo trojk in hitrimi napadi so si domačini tokrat priigrali še višjo prednost in, za razliko od prejšnjih tekem, brez večjega padca v igri prišli do zmage. Najmlajša ekipa v ligi K40 se je tako veselila premierne zmage.

Pri domačih se je s 30 točkami najbolj izkazal David Babič, pri gostih pa je z 12 točkami, 11 skoki in 7 podajami blestel Robert Kneževič.

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Čestitke mojim igralcem za zelo zasluženo zmago. Odlično smo vstopili v tekmo in z agresivno obrambo prisilili nasprotno moštvo, da so izgubljali žogo, s tem pa dosegali lahke koše iz protinapadov. Svoj tempo smo, prvič v sezoni, držali vse od prve do zadnje minute. Upam, da bomo lahko tako predstavo prikazali tudi na zadnjih dveh tekmah. Čestitke fantom in zahvala gostujoči ekipi za korekten pristop."

Robert Kneževič, Sotočje:

"Na tekmo smo pristopili nezbrani, na drugi strani pa je KZP začel zelo agresivno in borbeno. Pokazali so čisto drugačen obraz ekipe, na kar pa nismo bili pripravljeni. KZP je od začetka držal in igral svoj tempo, mi pa svojega nikakor nismo mogli vzpostaviti. Največ težav smo imeli pri prenosu žoge na napadalno polovico."


Petek, 2. marec:

KOMENDA BOBCATS - KINGS LJUBLJANA 84:82 ((19:23 19:26, 30:9, 16:24)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so v prvi četrtini vodili že za 9 točk, končali pa so jo s 4 točkami prednosti. V drugi četrtini so se domači povsem približali, vendar so z meti z razdalje Kralji na glavni odmor odšli s prednostjo kar 11 točk.

Tretja četrtina je potregla z velikim preobratom. S hitrimi protinapadi in nekaj meti z razdalje, predvsem pa z dobro obrambo je Komenda izničila zaostanek in pred zadnjo četrtino povedla za 10 točk. Gostje se niso predali in so tik ob koncu prišli na vsega 4 točke zaostanka, s trojko pol minute pred koncem pa celo na točko zaostanka.

Sledil je prekršek, kjer so domači zadeli en prosti met. Zadnji napad gostov se je končal z žogo v avtu, kar je bilo dovolj za četrto zmago Komende in posledično prvo mesto v ligi za obstanek.

Najboljši strelec pri domačih je bil Emil Avdič z 18 točkami, pri gostih pa Domen Tivadar s 25 točkami.

Anže Štern, Komenda:

"Kljub slabemu začetku, smo se kasneje zbrali in odigrali kakor znamo. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz in se z borbeno igro v obrambi veselili zmage."

Matjaž Mlakar, Kings Ljubljana:

"Tekmo smo začeli odlično in do polčasa držali konstantno prednost. Žal smo na začetku drugega polčasa padli v krizo in domačini so to izkoristili ter povedli. V zadnjem delu tekme smo spet ujeli ritem, a na žalost je na koncu zmanjkalo malo športne sreče. Čestitke mojim igralcem za odlično predstavo in domačinom za zasluženo zmago."

Share

Komentarji   

 
+6 #1 zoga21 23:17 06-03-2018
Bravo KZP! Babič 30 točk, a v državnem prvenstvu ne dobi prave priložnosti... niti ko Šenčur zaostaja za veliko število točk. Škoda, da ne znajo bolj izkoristit mladih :-|
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik