Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V predzadnjem kolu nobena razlika ni presegla meje 4 točk

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje so pod streho pospravili predzadnji krog rednega dela, ki se bo končal v tekočem tednu.


(foto: Studio Arnola)

V 18. tekmovalnem tednu so se srečali Bermudski Čuki iz Zagorja in litijski Litus, laški Šajspoh Rangersi in litijski Črički ter Veterani Zlatoroga in prav tako laški Tiferji, slast zmage pa so okusili Bermudski Čuki, Šajspoh Rangersi in Veterani Zlatoroga.

Vsi trije omenjeni dvoboji so bili napeti skozi vse štiri četrtine, niti eden od njih pa se ni končal z višjo razliko od 4 točk. Veterani Zlatoroga so zmagali s 45:41, Šajspoh Rangersi z 49:46, Bermudski Čuki pa z 61:59.

V naslednjem in s tem tudi zadnjem tednu rednega dela tekmovanja bomo v četrtek lahko uživali v boju med Oskarjem Trbovlje in hrastniškim ŠOHT-om, ki mu bo sledil še obračun med Tiferji in zagorjanskim Mair Teamom.

Preberite si še: Znanih že vseh osem četrtfinalistov 

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 18. teden rednega dela:

Četrtek, 1. marec:

BERMUDKI ČUKI - ŠD LITUS 61:59

Bermudski Čuki: Drolc 22, Odlazek 19, Bajda 11, Cvitić 9, Kotar, Vrankar.

ŠD Litus: Repina 22, Kolenc 14, Pestotnik 9, Muzga 6, Cirar 5, Drnovšek 3, Peterca.

Za presenečenje sezone so tokrat poskrbeli zagorjanski Čuki, ki so v zadnji tekmi sezone prikazali čisto drugačen obraz. Z zelo učinkovito igro v napadu so strli Litijane, ki so kljub dobrem metu iz igre naredili preveč napak v obrambi.

Pri Čukih sta v napadu izstopala zelo učinkovita Timi Drolc (22 točk) in Gašper Odlazek (19 točk). Čuki se torej od letošnje sezone poslavljajo z zmago, Litusi pa kljub spodrsljaju odhajajo v borbo za polfinale.


ŠAJSPOH RANGERS - ČRIČKI 49:46

Šajspoh Rangers: Smiljić 17, Fantinato 15, Perak 7, Požin B. 7, Požin M. 2, Pristovnik 1, Remškar.

Črički: Kajna 17, Seručar 13, Božič 12, Markotič 6, Pavlin 1, Žilnik, Medved.

Pričakovali smo zelo izenačeno tekmo in takšno smo tudi dobili. Skozi celotno tekmo smo gledali trd boj za vsako posest žoge. Po izenačenem prvem polčasu so takoj po premoru Črički pritisnili na plin in v sredini tretje četrtine povedli za 9 točk.

Rangersi so v zadnjo četrtino zakorakali bolj odločno in na krilih Božidarja Smiljića (17 točk) tekmo obrnili v svoj prid. Črički so imeli v zadnjih petnajstih sekundah kar tri priložnosti, da tekmo pošljejo v podaljšek, a roke njihovih ostrostrelcev niso bile dovolj mirne.


ZLATOROG VETERANI - TIFERJI LAŠKO 45:41

Veterani Zlatoroga: Uršič 17, Cizej 13, Blatnik Ž. 8, Kotar 4, Lapornik 3, Gorjup, Sadar, Blatnik Z.

Tiferji Laško: Bajramlić 17, Pipan, Požun in Vrščaj J. 7, Vrščaj D. 3, Kaluder, Zdolšek.

POSNETEK TEKME

Tekma, ki je bila označena za derbi tedna, je opravičila svoj naziv. V zelo izenačenem prvem polčasu smo spremljali zelo obrambno naravnano igro moštev, igralcev in prijateljev, ki se med seboj zelo dobro poznajo.

Opaznejšo razliko so Zlatorogovci naredili v tretji četrtini, ko so izkoristili slab met Tiferjev, ki so dosegli le štiri točke. Kljub temu, da so Tiferji zadnjo četrtino dobili, jim preobrat ni uspel.

Ob zelo dobrem strelskem učinku Mihe Uršiča so Veterani tekmo pripeljali v miren zaključek in si tako še izboljšali položaj na lestvici.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik